Ο κολοσσός Schlumberger επενδύει στην Αραδίππου

Article featured image
Article featured image

Βιομηχανικά τεμάχια στη Βιομηχανική και Εμπορική Περιοχή Αραδίππου δόθηκαν προς ενοικίαση σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών στον τομέα των υδρογονανθράκων, τη Schlumberger, η οποία έρχεται στην Κύπρο μέσω της θυγατρικής SCYL LYD.

 

Σκοπός είναι να εγκαταστήσει μονάδα παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών στον τομέα των πετρελαιοειδών και του φυσικού αερίου.

Η εν λόγω επένδυση, σύμφωνα και με δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Λακκοτρύπη, θα συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι Αρχές ενημερώθηκαν ότι οι δραστηριότητες που θα διεξάγονται στην συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν εμπίπτουν στις πρόνοιες του περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από ορισμένες εργασίες Νόμου, καθώς οι ποσότητες χημικών που θα αποθηκεύονται εντός της εγκατάστασης δεν υπερβαίνουν τους 2.500 τόνους. Ως εκ τούτου δεν απαιτείται η υποβολή περιβαλλοντικής μελέτης. Το Τμήμα Περιβάλλοντος εξέφρασε την θετική του άποψη για την τροποποίηση της άδειας οικοδομής με συγκεκριμένους όρους.


Πηγή: In Business

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ