Απλώνει το χέρι του στη Νότια Κορέα ο Κιμ [με πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ενότητας]

Article featured image
Article featured image

Σε μια εμφανή αλλαγή στάσης ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν δήλωσε ότι  θέλει να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-Χε, τονίζοντας την ανάγκη «για μια μεγάλη αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ Βορρά και Νότου».

«Πρέπει να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία» είπε ο Ουν, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Εάν οι αρχές της Νότιας Κορέας πραγματικά θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις, μπορούμε να ξεκινήσουμε τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου αυτή τη στιγμή» είπε ο Κιμ Γιονγκ-ουν στο μήνυμα της Πρωτοχρονιάς.

Τις τελευταίες ημέρες, η Σεούλ είχε προτείνει να επαναληφθούν οι συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος των οικογενειών που χωρίστηκαν από τον πόλεμο της Κορέας στη δεκαετία του ‘50.

Αυτό το άνοιγμα του Κιμ Γιονγκ-ουν, θα μπορούσε να αλλάξει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που είναι διαιρεμένες πάνω από 60 χρόνια και βρίσκονται ακόμα επισήμως σε πόλεμο.

Στο άνοιγμα του Ουν, η απάντηση της Σεούλ δεν άργησε: «Αν η Βόρεια Κορέα θέλει να βελτιώσει ειλικρινά τις σχέσεις με τον Νότο μέσω του διαλόγου, ελπίζουμε να ανταποκριθεί γρήγορα στην προσφορά του διαλόγου που έχουμε προχωρήσει» ανέφερε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ