Οι Αυστραλοί βράβευσαν την «Άννα» του Κύπριου σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους

Article featured image
Article featured image

Ακόμη μια σημαντική διάκριση για τον Κύπριο σκηνοθέτη Σπύρο Χαραλάμπους ο οποίος διαπρέπει στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά κέρδισε το βραβείο για την Καλύτερη Διεθνή Ταινία Μικρού Μήκους στο 21ο Delphi Bank Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που διεξήχθη στη Μελβούρνη. Παράλληλα, απέσπασε και το ποσό των $1000.

 

Η ασπρόμαυρη μελό ταινία «Άννα» του Σπύρου Χαραλάμπους, γυρίστηκε σε χωριό της Κύπρου και πραγματεύεται την ιστορία του ηλικιωμένου κ. Μιχάλη (Σπύρος Σταυρινίδης) και την εμμονή του με την 30χρονη Φιλιππινέζα Μαίρη (Έιμι Λυσάνδρου).

Ο κ. Μιχάλης περνά τις ώρες του μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθώντας μια σαπουνόπερα με ηρωίδα την «Άννα». Εξ ου και αποκαλεί με αυτό το όνομα την κοπέλα (Μαίρη) που τον φροντίζει, αποδεικνύεται πως έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν.

Ως γνωστό, η ταινία «Άννα», το 2012 έχει αποσπάσει επίσης το 1ο βραβείο του κυπριακού διαγωνιστικού τμήματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου.





 

Το Greek Film Festival

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που κάθε χρόνο τιμά και βραβεύει τις ταινίες μικρού μήκους. Αυτή η προσπάθεια είχε ξεκινήσει το 2010 στο μπαρ Loop, στο CBD της Μελβούρνης, με τους διοργανωτές να έχουν ως σκοπό να προσφέρουν μια ευκαιρία στους Έλληνες σκηνοθέτες της Αυστραλίας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Σήμερα λοιπόν, πέντε χρόνια μετά την έναρξή του, το GASFF (Greek Australian Short Film Festival) συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Delphi Bank Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου πηγαίνοντας από το καλό στο καλύτερο, ενώ για πρώτη φορά φέτος ανακοίνωσε τη συμπερίληψη ενός διεθνούς προγράμματος με ταινίες από Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία και ΗΠΑ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ