Το έσκασε από το ψυχιατρείο η Βίκυ Σταμάτη

Από το Δρομοκαΐτειο απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως είπε o ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης με την κυρία Σταμάτη η οποία του είπε ότι «εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο εγκαταλελειμμένη και τρελή».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο η κυρία Σταμάτη απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των δύο φρουρών που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιό της.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε να περάσει τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στη μπαλκονόπορτά της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυρία Σταμάτη φεύγοντας άφησε σημείωμα στο κρεβάτι της, το περιεχόμενο του οποίου μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αλλά εικάζεται ότι αναφέρει τους λόγους της απόφασής της.

Κύκλοι του νοσοκομείου σημειώνουν πάντως ότι πρόκειται για νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι για φυλακή ώστε να διαθέτει συστήματα υψίστης ασφαλείας.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου, κ. Παύλος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο επιβεβαίωσε όσα έχουν γίνει γνωστά ότι δηλαδή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε όχι από την πόρτα του δωματίου της αλλά από την μπαλκονόπορτα, η οποία είχε λουκέτο. «Έξω από την πόρτα της υπήρχαν δύο φρουροί οπότε δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Έφυγε από την μπαλκονόπορτα παραβίαζοντας μάλλον το λουκέτο». Σε ερώτηση αν η έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο κυρία Σταμάτη μπορεί να απέδρασε με εξωτερική βοήθεια, ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης η απουσία της κυρίας Σταμάτη από το δωμάτιό της έγινε αντιληπτή γύρω στις 06.30 το πρωί της Πέμπτης ενώ προσδιόρισε την ώρα απόδρασής της μεταξύ 01.30 και 06.30.

«Απαιτείται διερεύνηση όλης της έκτασης του ψυχιατρείου» συμπλήρωσε ο διοικητής του ψυχιατρείου ενώ σημείωσε πως είναι λογικοί οι φόβοι που εκφράζονται από την πλευρά των δικηγόρων της Βίκυς Σταμάτη.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη είχε απορριφθεί εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

Η Βίκυ Σταμάτη, όπως η ίδια ανέφερε στην πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε την Τετάρτη από το Πεντεμελές Εφετείο Κακουγημάτων, βρισκόταν σε «ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο». Υποστηρίζει ότι πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα.

Η κυρία Σταμάτη σε όλες τις αιτησεις αποφυλάκισης που απορρίφθηκαν μετά απο 35 μήνες κράτησης, επικαλείται το γεγονός ότι το παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του: Χαρακτηριστικά στην τελευταία ανέφερε: «Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινές πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιός μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου».


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ