Η Πάφος θέλει σχολεία για τον αθλητισμό και τις καλές τέχνες

Η Πάφος θέλει ένα σχολείο για τον αθλητισμό και ένα για τις καλές τέχνες.

 


Article featured image
Article featured image

Με ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για επέκταση του θεσμού του αθλητικού σχολείου σε όλες τις επαρχίες πέραν της Λευκωσίας και της Λεμεσού.

Η απόφαση αυτή βοηθά, όπως αναφέρει, ώστε να σταματήσει να υπάρχει διάκριση για τους μαθητές της Πάφου όσον αφορά τη μη ύπαρξη αθλητικού σχολείου στην Πάφο.

Ζητήσαμε,  συνέχισε, να δημιουργηθεί αθλητικό σχολείο, όπως υπάρχει στη Λευκωσία και στη Λεμεσό και αλλού, γιατί, «είναι ένας θεσμός που λειτουργεί με επιτυχία για χρόνια σε άλλες πόλεις».

Στο περιθώριο συνάντησής του πριν από λίγες μέρες στο Υπουργό Παιδείας με τον Υπουργό Κώστα Καδή, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι του ζήτησε επίσης πως η εξαγγελθείσα πρόταση για δημιουργία σχολείου Τεχνών θα πρέπει να ξεκινήσει από την Πάφο, στο πλαίσιο του «Πάφος 2017».

Το ειδικό αυτό σχολείο, πρόσθεσε, δίνει μια νέα διάσταση στην ανάπτυξη των Καλών Τεχνών, αλλά εάν ο θεσμός αυτός εφαρμοστεί πρώτα από την Πάφο που θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, στέλνει και ισχυρά μηνύματα στην Ευρώπη.

Όπως είπε, η παρουσία του ειδικού αυτού σχολείου θα βοηθήσει το «Πάφος 2017» στις διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας και θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο περιεχόμενο της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ