Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Σερβίας - Αλβανίας [σε ποδοσφαιρικό αγώνα χθες]

Article featured image
Article featured image

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο χωρών στο Βελιγράδι για τα προκριματικά του Euro 2016.

Όλα ξεκίνησαν όταν πάνω από τους παίκτες πέταξε τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι στο οποίο κάποιοι είχαν κρεμάσει τη σημαία της «μεγάλης» Αλβανίας.  

Παίκτης της Σερβίας επιχείρησε να πιάσει τη σημαία ενώ το αεροπλανάκι πετούσε χαμηλά ενώ οπαδοί της γηπεδούχου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και έγιναν επεισόδια με παίκτες της Αλβανίας.  

Η σερβική αστυνομία συνέλαβε τον Όλσι Ράμα, αδερφό του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα που καθόταν στις εξέδρες των επισήμων, ως υπεύθυνο για το επεισόδιο με την αλβανική σημαία.  

Η αστυνομία, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας, έχει βάσιμες υποψίες ότι ο Όλσι Ράμα προκάλεσε το επεισόδιο.

Στη σημαία της «μεγάλης» Αλβανίας συμπεριλαμβάνονται πολλές περιοχές των Βαλκανίων, μεταξύ αυτών και το Κόσοβο το οποίο δεν αναγνωρίζει η Σερβία.   

Σημειώνεται ότι στο γήπεδο δεν υπήρχαν Αλβανοί οπαδοί, ενώ έπειτα από αυτά τα επεισόδια θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν τελικά ήταν παρόντες υπήρχε σοβαρός κίνδυνος σήμερα να θρηνούσαμε θύματα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ