Αμφισβητείται η γνησιότητα του κλεμμένου πίνακα

Article featured image
Article featured image

Η Ιντερπόλ αμφισβητεί την αυθεντικότητα του πίνακα του Εντγκαρ Ντεγκά, που κλάπηκε από οικία 70χρονου στην Απαισιά της Λεμεσού.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, η Ιντερπόλ ενημέρωσε τις κυπριακές αρχές ότι ιδιωτικός οίκος που εξέτασε πέρσι τον πίνακα, εκφράζει αμφιβολίες για την αυθεντικότητά του.

Ο 70χρονος ωστόσο επιμένει ότι «η μπαλαρίνα» είναι αυθεντική και ότι πρόκειται για κειμήλιο της οικογένειάς του.

Η Αστυνομία θα υποβάλει στη Νομική Υπηρεσία αίτημα νομικής αρωγής, δηλαδή ανακριτές να επισκεφθούν τη Γαλλία για να λάβουν γραπτές καταθέσεις από τα πρόσωπα, τα οποία εξέτασαν τον πίνακα.

Η αυθεντικότητα του πίνακα μπορεί να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας, καθώς σήμερα υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές διαπίστωσης της γνησιότητας των έργων τέχνης, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να βρεθεί ο πίνακας, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Ανακαλύφθηκε ένας νέος φτερωτός δεινόσαυρος

Article featured image

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, οι γάτες την φέρνουν (σύμφωνα με έρευνα)

Article featured image

Ένα νέο είδος πιγκουίνου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα