Η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο

Article featured image
Article featured image

Η κατάσταση στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών έχει ξεφύγει αφού ο χώρος μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο.  Καθώς περπατά κανείς στους διαδρόμους, νιώθει τις σόλες των παπουτσιών του να κολλάνε στο πάτωμα από τη βρόμα.

 

Η Φιλοσοφική  η οποία είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο, μετά το Πεντάγωνο της Αττικής, που φιλοξενεί πάνω από 20.000 φοιτητές, πανεπιστημιακούς και διοικητικό προσωπικό βρίσκεται στο έλεος των σκουπιδιών και της ακαθαρσίας.

 



 

Στους διαδρόμους κυκλοφορούν κατσαρίδες, στις αίθουσες χάσκουν πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, ενώ εμφανής είναι η προσπάθεια τα σκουπίδια να περιοριστούν στις γωνίες.

Οι φοιτητές μίλησαν για τέσσερα κρούσματα μυκητίασης και προσβολής από ψείρες, τα οποία πάντως δεν μπορούν να αποδοθούν με βεβαιότητα στο πρόβλημα της σχολής.

 



Η κατάσταση έχει γνωστοποιηθεί από το καλοκαίρι και έχει αφετηρία τα νομικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της καθαριότητας σε εταιρείες. Ήδη το θέμα έχει απασχολήσει τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενώ το Συμβούλιο είχε ζητήσει από τον τέως πρύτανη Θεοδόσιο Πελεγρίνη να ενημερώσει για τις ενέργειές του.

Μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση, έτσι σε κάποια τμήματα οι καθηγητές δίνουν 10 ευρώ για καθαρίστρια, σε άλλα βρίσκονται περιστασιακές λύσεις «έχουμε ακούσει ότι καθαρίζουν κάποιοι που αμείβονται με 2 ευρώ την ώρα», κατήγγειλαν χθες φοιτητές της Φιλοσοφικής ή επιστρατεύονται φοιτητικές παρατάξεις για να συμμαζέψουν τον χώρο (υπήρξε καταγγελία στη Φιλοσοφική).




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ