Η πρώτη χώρα στην ιστορία που φορολογεί το internet

Article featured image
Article featured image

Σάλος επικρατεί ανάμεσα στην κοινή γνώμη στην Ουγγαρίας από την πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει φόρο στη χρήση του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το Reuters, το προσχέδιο του νόμου κατατέθηκε στο ουγγρικό κοινοβούλιο την Τρίτη, με τους καταναλωτές, αλλά και τους παρόχους υπηρεσιών Internet, να εκφράζουν μεγάλη ανησυχία τόσο για τις οικονομικές όσο και για τις κοινωνικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ένα τέτοιο μέτρο.

Σύμφωνα με τον επίμαχο νόμο, οι πάροχοι επικοινωνίας υποχρεούνται να πληρώνουν 49 λεπτά του ευρώ ανά Gigabyte.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ώρες μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, 100.000 άτομα εντάχθηκαν σε ομάδα στο Facebook κατά της επιβολής φόρου, με χιλιάδες άτομα να δηλώνουν ότι θα προβούν σε κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν την εφαρμογή του μέτρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Πέντε χώρες που σε πληρώνουν για να μετακομίσεις εκεί

Article featured image

Οι ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο για ταξίδι το 2027

Article featured image

Σε μια χώρα οι γιατροί δεν τρώνε τηγανητό κοτόπουλο στην εφημερία εξαιτίας μιας δεισιδαιμονίας