Πάνω από 600 χιλιάδες οι Ρώσοι τουρίστες που έφτασαν μέχρι τον Οκτώβριο στην Κύπρο

Article featured image
Article featured image

Ο Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Κώστας Κουμής, εξέφρασε την εκτίμηση πως οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία για το 2014 αναμένεται να φτάσουν τις 650 χιλιάδες.

«Ο ΚΟΤ έχει κάνει τους σχεδιασμούς του και προχωρεί σε νέες συνεργασίες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος εντός του 2015, τόσο από τη Ρωσία όσο και από άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες. Δεδομένου ότι το 2013 αφίχθηκαν στη Κύπρο γύρω στις 608 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες, ευελπιστούμε ότι εάν οι επόμενοι μήνες κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τους μήνες του προηγούμενου χρόνου, αναμένεται να φτάσουμε στους 650 χιλιάδες τουρίστες που μιλούμε για αριθμό ρεκόρ» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ.Κουμής.

«Το μέλλον της ρωσικής τουριστικής αγοράς για το 2015 εξαρτάται από αυτά που συμβαίνουν στη Ρωσία, γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση Πούτιν μελετά το ενδεχόμενο να επιβάλει φορολογίες για ταξίδια εκτός Ρωσίας και να καταλήξει σε μηδενικό συντελεστή φορολογίας για ταξίδια εντός της χώρας».

«Αυτή η πολιτική, φαίνεται ότι μάλλον θα αλλάξει, επηρεάζοντας έτσι τα ταξίδια που θα κάνουν οι Ρώσοι πολίτες εκτός της χώρας τους. Ταυτόχρονα φαίνεται ότι η συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλιού έναντι του ευρώ, συνεχίζει να κινείται σε αρνητικά επίπεδα, ενώ δυστυχώς οι Ρώσοι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους συμπατριώτες τους διοργανωτές ταξιδίων».

Δυστυχώς ανέφερε ο κ. Κουμής «όλα αυτά λειτουργούν αρνητικά για τα ταξίδια εκτός Ρωσίας ειδικά για την Κύπρο στην οποία ο τουρισμός από τη συγκεκριμένη χώρα κατέχει το 25% της αγοράς».

Σε σχετική ερώτηση ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ απάντησε ότι «τα τελευταία χρόνια η ρωσική αγορά έχει δείξει ιδιαίτερη προτίμηση προς τη χώρα μας και αυτό είναι κάτι που έχει καταγραφεί. Η Κύπρος είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που το καλοκαίρι του 2014 κατέγραψε αύξηση στην άφιξη τουριστών και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον είναι πλέον αργά για τη διοργάνωση διακοπών από τους Ρώσους πολίτες για την επόμενη τουριστική περίοδο, είπε πως «ευελπιστούμε να υπάρξουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της Ρωσίας. Είμαστε ακόμα στον Οκτώβριο και δεν είναι αργά για όλους εμάς που συμμετέχουμε στον προγραμματισμό της επόμενης τουριστικής περιόδου, να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Κύπρο» κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ