«Οι Κόρες των Ποιητών» από την ομάδα Σόλο για τρεις

Article featured image
Article featured image

Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» παρουσιάζει το έργο του Κύπριου συγγραφέα Σοφοκλή Βέργου «Οι Κόρες των Ποιητών». 



Η ιστορία του έργου που σκηνοθετεί η Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά τοποθετείται χρονικά αργά το απόγευμα. Βρισκόμαστε στο καθιστικό της Κάτιας. Αρχικά από την Αγία Πετρούπολη, απόφοιτη μιας περίφημης Ρωσικής σχολής χορού, η Κάτια τώρα πια ζει σε μια ιστορική πόλη της Δυτικής Ευρώπης. Στέκεται μπροστά στη βιβλιοθήκη ψάχνοντας ένα βιβλίο, ενώ σε χαμηλή ένταση παίζει από το στερεοφωνικό η μελωδία του «My funny Valentine». Σε λίγο ακούγεται ένα ελαφρύ, διπλό κτύπημα στην πόρτα και εμφανίζεται ο Πάτερ Στέφανος. Η Κάτια ξαφνιασμένη από την απρόσμενη επίσκεψη του Πάτερ στην πραγματικότητα περιμένει τη σπιτονοικοκυρά της Μαντάμ Αννέτ για μια έξοδο με τον κοινό τους φίλο Μαξ υποδέχεται τον Πάτερ Στέφανο με ευγένεια, παρόλες τις επανειλημμένα ενοχλητικές εμφανίσεις της Μαντάμ Αννέτ. Η επίσκεψη του Πάτερ Στέφανου σηματοδοτεί για την Κάτια μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις και αποκαλύψεις. Με άμεσους, καθημερινούς διαλόγους αλλά και με ποιητικό, λυρικό λόγο, ο συγγραφέας ξετυλίγει το νήμα μιας ανθρώπινης ιστορίας. Η πλοκή, σφιχτοδεμένη οδηγεί το θεατή σε ένα ταξίδι εξερεύνησης των ανθρώπινων αδυναμιών αλλά και της δύναμης της ψυχής να παλέψει ενάντια στο κακό και την αδικία, να δώσει διέξοδο στην αγάπη.

Πρόκειται για ένα έργο-μελέτη πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις που συχνά έρχονται αντιμέτωπες με τις πραγματικότητες δύο διαφορετικών πολιτισμών. Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Χριστιάνα Λάρκου, Θανάσης Δρακόπουλος και Έλενα Χριστοφή.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στο θέατρο Διόνυσος, στις 20.30. Τακτικές παραστάσεις: 9, 15, 16, 22, 23, 29 & 30 Οκτωβρίου. Τιμή εισιτηρίου: 5 και 10 ευρώ.  Για προκρατήσεις στο τηλ: 96883720.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ