Μαθητές γυμνασίου στη Γερμανία χαιρετούν ναζιστικά και θεωρούν τον Χίτλερ «σπουδαίο άνδρα»

Article featured image
Article featured image

Μαθητές σε Γυμνάσιο του Λάντσμπεργκ, στη Γερμανία χαιρετούν ο ένας τον άλλο ναζιστικά, κάνουν αντισημιτικά σχόλια στα sms που ανταλλάσσουν και θεωρούν «σπουδαίο άνδρα» τον Αδόλφο Χίτλερ.

Οι φωτογραφίες που αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Bild σοκάρουν.

Ένα από τα μηνύματα μαθητών έχει ανέκδοτο με αποκρουστικά αντιεβραϊκό περιεχόμενο: «Γιατί αυτοκτόνησε ο Χίτλερ; Γιατί οι Εβραίοι του έστειλαν το λογαριασμό του αερίου»...

Τα  μηνύματα που αντάλλαξαν οι μαθητές  μέσω WhatsApp έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για έρευνα.

 Η τοπική Αστυνομία ανέφερε ότι δύο έφηβοι ανακρίνονται ενώ οι έρευνες θα γίνουν πιο ενεργές την επόμενη εβδομάδα που το σχολείο ανοίγει πάλι μετά από ολιγοήμερες διακοπές.

Την επόμενη εβδομάδα θα παραβρεθεί ψυχολόγος στο σχολείο  για να μιλήσει με τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους.

«Είμαι σοκαρισμένος. Αν είναι αλήθεια, ένας μόνο τρόπος υπάρχει: Μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα!» δήλωσε Εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στο κρατίδιο της Σαξονίας.

Οι γονείς διαμαρτύρονται από τη δημοσιότητα που πήρε το ρεπορτάζ και θεωρούν ότι δεν μπορεί να συμμετέχει ολόκληρη η τάξη σε αυτά τα περιστατικά.

Ο διευθυντής του σχολείου υποστήριξε ότι δεν κατηγορεί ευθέως τα παιδιά καθώς το να σπάζουν τα ταμπού είναι κομμάτι της νεανικής ηλικίας.

«Δεν πιστεύω ότι ήθελαν ενεργά να προμοτάρουν την νεονασιζτική ιδεολογία».

Σημειώνεται ότι κάθε δημόσια εμφάνιση ναζιστικών συμβόλων, χαιρετισμών ή φράσεων στη Γερμανία τιμωρείται μέχρι και 6 μήνες φυλάκισης. Ολοι οι μαθητές στι Γερμανία έχουν επισκεφθεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και μαθαίνουν για την «δράση» του Γ' Ράιχ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ