Steel-Recycle Art [η «ανακυκλωμένη» δουλειά του Σταύρου Λοΐζου]

Article featured image
Article featured image

Η IsNotGallery, μέσα στο γενικότερο εκθεσιακό πρόγραμμα της φετινής εικαστικής της χρονιάς, παρουσιάζει τον καλλιτέχνη Σταύρο Λοΐζου Πάου, ο οποίος επεξεργάζεται, ή καλύτερα «δουλεύει», το σίδερο, για να καταφέρει να το αποδώσει ως έργο τέχνης.

Ο καλλιτέχνης, για να καταφέρει να ολοκληρώσει και να μας παρουσιάσει το έργο του, χρησιμοποιεί από μικρές βίδες που μαζεύει από παντού μέχρι χαλασμένα εξαρτήματα αυτοκινήτων. Ενώ μέσα από το έργο του εκφράζει την άποψη ότι, από τη φύση την οποία θεωρεί την υπέρτατη δύναμη, ο άνθρωπος ανέκαθεν έπαιρνε τα υλικά της και τα μετέτρεπε στο πέρασμα των αιώνων σε εργαλεία, μηχανήματα, συσκευές, αντικείμενα και άλλα, τα οποία βοήθησαν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Αυτά τα συγκεκριμένα αντικείμενα-μηχανήματα, μετά το τέλος της ηλικιακής τους χρήσης, ο καλλιτέχνης τα διαλύει και τα ξανασυνθέτει με το μοναδικό δικό του τρόπο σε έργα τέχνης.

Ο ίδιος, επιπλέον, θεωρεί ότι κανένα άχρηστο αντικείμενο είτε εργαλείο ή συσκευή δεν πρέπει να πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων, αφού όλα μπορούμε να τα επαναπροσδιορίσουμε μ' έναν δικό μας καλλιτεχνικό τρόπο. Θεωρεί επίσης ότι το οφείλουμε στη φύση να ανακυκλώνουμε, είτε αυτό είναι ένα παιδικό πλαστικό παιχνίδι είτε μία ηλεκτρονική πλακέτα από τον -άχρηστο πλέον- ηλεκτρονικό μας υπολογιστή.

Η IsNotGallery πάντως υποστηρίζοντας -πέραν της καλλιτεχνικής αξίας- την έκθεση αυτή, αλλά συγχρόνως και τον τρόπο σκέψης του καλλιτέχνη, θα μας παρουσιάσει τα έργα αυτά στο χώρο της! Την έκθεση υποστηρίζει το κίνημα Οικολόγων. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κος Μάριος Δημητριάδης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 19.30. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ