Η Leica ζωντανεύει 35 ιστορικές φωτογραφίες [σ' ένα επετειακό βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Αποφασιστικά κλικ που γέννησαν εικόνες με ψυχή. Ένα διαφημιστικό σποτ 125 δευτερολέπτων γιορτάζει τα εκατοστά γενέθλια από την κυκλοφορία της πρώτης της φωτογραφικής μηχανής και τα επικείμενα εγκαίνια της φερώνυμης γκαλερί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, το Νοέμβριο.

Η περίφημη γερμανική εταιρία Leica κλείνει έναν αιώνα ύπαρξης. Με τις μηχανές της αποτύπωσαν εικόνες που άφησαν εποχή αναρίθμητοι εραστές της φωτογραφίας. Henri Cartier-Bresson, Alexander Rodchenko, Alfred Eisentaedt, Dorothea Lange, Diane Arbus, Marc Riboud, Eddie Adams, Annie Leibovitz, Alberto Corda και Andreas Feininger είναι μερικά διάσημες ενδεικτικές περιπτώσεις.

Μεταφέροντας την τέχνη της φωτογραφίας από τα στούντιο στους δρόμους, η Leica ανέδειξε τις τυχαίες στιγμές της καθημερινής ζωής. Τώρα, αναδημιουργεί μερικές από τις σημαντικότερες εικόνες που έχουν τραβηχτεί με κάμερα ή φιλμ της εταιρίας.

Παραδείγματα; Η «Migrant Mother» που αποτέλεσε την πλέον χαρακτηριστική στιγμή της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η γυμνή φωτογραφία του John Lennon και της Yoko Ono λίγο πριν τη δολοφονία του, ο Tank Man της Tiananmen Square που έγινε σύμβολο αντίστασης, δύναμης και ελευθερίας, το διάσημο πορτρέτο του Che Guevara, o μοναχικός James Dean στην Times Square ή η χαρακτηριστική γροθιά του Muhammad Ali δε χρειάζονται συστάσεις.

Αν θέλετε να τις χαζέψετε ή να τις μελετήσετε, μπορείτε να το κάνετε στο αφιερωματικό site που έχει ανέβει στον ιστό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ