Η Κου Κλουξ Καν αλλάζει ατζέντα [όχι όμως dress code]

Article featured image
Article featured image

Σε ένα «rebranding» που θα συζητηθεί αποφάσισε να προχωρήσει η αμερικανική ρατσιστική οργάνωση Κου Κλουξ Καν, η οποία μετονομάζεται σε «new Klan» και ανοίγει τις πόρτες της σε μαύρους, γκέι και Εβραίους, ακόμη και ισπανόφωνους.

Σύμφωνα με το International Business Times, η μόνη υποχρέωση των νέων μελών θα είναι να φορούν τη λευκή στολή της οργάνωσης, τις μάσκες και το κωνικό καπέλο.  

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο νέος ηγέτης της οργάνωσης John Abarr αναμένεται να είναι υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς και η new Klan θα είναι το «άρμα» του.

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πρόθυμος να νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα, να επιτρέψει τις εκτρώσεις και να καταργήσει τη θανατική ποινή.  

Πολλοί όμως είναι αυτοί που δεν πείθονται για τις προθέσεις της ΚΚΚ.

Η επικεφαλής του Δικτύου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μοντάνα Rachel Carroll-Rivas σχολίασε ότι «ξέρουν ότι οι πεποιθήσεις τους δεν είναι δημοφιλείς, και προσπαθούν να εμφανιστούν μετριοπαθείς. Νομίζω ότι είναι απλά μια φάρσα».

Υπάρχουν όμως και υψηλά στελέχη της ρατσιστικής οργάνωσης που δεν είναι ευχαριστημένα, όπως ο Bradley Jenkins που είπε: «Αυτός ο άνθρωπος πηγαίνει ενάντια σε όλα τα καταστατικά της ΚΚΚ …Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την οργάνωση για να προωθήσει την πολιτική του σταδιοδρομία».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ