Ένας «Τρικυμισμένος Άμλετ» στη σκηνή του Αιγαία [με δωρεάν είσοδο]

Article featured image
Article featured image

Αν θυμάσαι το «Αναζητώντας τον Ουίλιαμ», μία σύνθεση από όλα τα έργα του Σαίξπηρ, το οποίο ανέβηκε πέρσι από τη θεατρική σκηνή Ελικώνος, στον ίδιο χώρο, δηλαδή το θέατρο Αιγαία, θα θελήσεις να επαναλάβεις και φέτος την εμπειρία, παρακολουθώντας τον «Τρικυμισμένο Άμλετ», μια σύνθεση από τα Σαιξπηρικά έργα «Άμλετ» και «Τρικυμία».

Τι θα γινόταν εάν ο Άμλετ μετά την επιβίβασή του στο πλοίο για την Αγγλία δεν επέστρεφε ποτέ πίσω στην Ελσινόρη για να συνεχιστεί η τραγωδία; Αλλά και αν δεν έφτανε ποτέ στην Αγγλία; Έτσι η συγκεκριμένη παράσταση τον φέρνει ναυαγό μετά από τρικυμία στο μαγικό νησί του Πρόσπερο.

Το έργο συνδυάζει τη μελαγχολική και βαθιά φιλοσοφία του Άμλετ, με την ατμόσφαιρα μιας ξεκαρδιστικής και ανατρεπτικής κωμωδίας στο νησί της Τρικυμίας, του Πρόσπερο. Τη σκηνοθεσία, τη σύνθεση και τη μετάφραση των σαιξπηρικών έργων ανέλαβε η Κωνσταντίνα Ρίτσου.

Η Σκηνή Ελικώνος εργάζεται πολλά χρόνια πάνω στο κλασικό θέατρο -κυρίως αρχαίες τραγωδίες και Σαιξπηρικό θέατρο- και συνεργάζεται κυρίως με το Theatro Technis στο Λονδίνο, το θέατρο Αιγαία στη Λευκωσία και το θέατρο Λύχνος στην Αθήνα. Το έργο "Ο Τρικυμισμένος Άμλετ"  θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2014 και στην Αγγλία το 2015. Οι ηθοποιοί και όλοι οι συντελεστές της παράστασης, προσφέρουν ευγενικά και απολύτως αφιλοκερδώς την εργασία τους στη σκηνή Ελικώνος προς ανάδειξη του έργου του Σαίξπηρ και σαν προσφορά στο κοινό της Κύπρου μέσω του θεάτρου Αιγαία.

Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 & Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, Θέατρο Αιγαία, Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 81, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 22445757. Είσοδος ελεύθερη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ