Φιλανθρωπική παράσταση για ένα Ζήτημα Καρδιάς

Article featured image
Article featured image

Ο Σύνδεσμος Πασχόντων με εκ γενετής Καρδιοπάθεια μας καλεί να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση Namaste! του Κωνσταντίνου Οδυσσέως, την οποία ανεβάζει το Θέατρο Διόνυσος, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, στις 20.30, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στο έργο του, μια και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ιατρικού Ταμείου του συνδέσμου.

Το έργο σατιρίζει τις προκαταλήψεις και τα ταμπού των Κυπρίων σε πολλά κοινωνικά θέματα και ταυτόχρονα καυτηριάζει  την πολιτική επικαιρότητα. Ενα θρησκευόμενο ζευγάρι, ο Ανδρέας και η Λία Παστού, θεωρούν ότι υπήρξαν οι ίδιοι εξαιρετικά πρότυπα αρχών και ήθους για τα παιδιά τους, την Κυπρούλα και τον Μάριο.

 

Η επιθετική συμπεριφορά της Κυπρούλας απέναντι στον Ινδό βοηθό της οικογένειας, Raj Ghandi, προβληματίζει έντονα τους γονείς οι οποίοι πιστεύουν ότι η κόρη τους διακατέχεται από ένα διαρκή εκνευρισμό, επειδή έφτασε ο καιρός της να παντρευτεί και δεν βρήκε ακόμη άντρα. Αποφασίζουν λοιπόν να της συστήσουν ένα παιδί της δικής τους κοινωνικής τάξης, τον Φίλιππο, ενώ την ίδια στιγμή της επισημαίνουν ότι η ρατσιστική της συμπεριφορά απέναντι στον Ινδό Raj δεν ταιριάζει με τις αντιρατσιστικές αρχές της οικογένειας.

 

Εκείνο που δεν έχουν ωστόσο αντιληφθεί οι γονείς είναι ότι η Κυπρούλα είναι διαρκώς εκνευρισμένη λόγω αφόρητης ζήλιας! Διότι στην πραγματικότητα έχει δεσμό με τον Raj κι υποψιάζεται ότι αυτός γλυκοκοιτάζει την εξαδέλφη της, τη Μαρία, που ήρθε να μείνει στο σπίτι τους, για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όταν η Κυπρούλα και ο Raj αποφασίζουν να αποκαλύψουν το δεσμό τους, θα αποδειχτεί πόσο πραγματικά εννοούσαν οι γονείς της τις αντιρατσιστικές τους διακηρύξεις...

Τα γεγονότα κι οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη με το γέλιο να ρέει αβίαστα σε όλη τη διάρκεια του έργου.

 

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Σοφοκλέους, Λουκία Πρωτοπαπά, Χρήστος Γιάγκου, Μαριάννα Σάντη, Γιώργος Αναγιωτός, Χάρης Αριστείδου και Ελευθερία Ανδρέου.

Να είσαι εκεί, είναι Ζήτημα Καρδιάς!

Κυριακή 16 Νοεμβρίου, Θέατρο Διόνυσος, 20.30. Είσοδος: €15. Προκρατήσεις εισιτηρίων, ACHDAC, τηλ. 96428290, 22013321. Γραφείο Θεάτρου, τηλ. 99621845, 22818999.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ