Τα νέα αυγά που κάνουν καλό στην καρδιά και το μυαλό

Article featured image
Article featured image

Τα νέα αυγά DHA Omega 3, που κάνουν καλό στην καρδιά και το μυαλό, λανσάρει στην κυπριακή αγορά η εταιρεία A. Mintikkis Farm Ltd, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη των σύγχρονων καταναλωτών για μια σωστή και υγιεινή διατροφή.

 

Τα Omega 3 λιπαρά οξέα δρουν ευεργετικά στην υγεία μας και πρέπει να προστίθενται στη διατροφή μας, γιατί ο οργανισμός δεν τα παράγει από μόνος του.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα Omega 3 τα ίδια. Τα DHA Omega 3 λιπαρά οξέα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία μας, καθώς συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου, στη διατήρηση της καλής όρασης και στην ανάπτυξη της όρασης των νηπίων. Αυτά τα οφέλη αναγνωρίζονται και πιστοποιούνται από την Ε.Ε., αλλά και μέσα από αυστηρές επιστημονικές μελέτες.

Τα νέα αυγά Μιντίκκης ξεχωρίζουν γιατί αποτελούν «φυσική πηγή» των DHA Omega 3 λιπαρών οξέων, κάτι που οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο τρέφονται οι κότες που τα γεννούν. Δηλαδή, μόνο με φυσική τροφή που περιέχει άλγη, η οποία αναπτύσσεται σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον και είναι η πηγή των θρεπτικών DHA Omega 3 λιπαρών οξέων. Συγκεκριμένα, σε 100gr αυγού περιέχονται τουλάχιστον 140mg DHA και 400mg συνολικά Omega 3, δηλαδή πέραν του 50% της ημερήσιας ανάγκης του ανθρώπινου οργανισμού, ποσότητα που απαιτείται για να επωφεληθεί πλήρως κάποιος από τις ευεργετικές ιδιότητες των DHA.

Τα νέα αυγά DHA Omega 3 και τα οφέλη τους παρουσιάστηκαν σε δημοσιογραφικό πρόγευμα, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στην Παλιά Ηλεκτρική. Το «παρών» τους στη διάσκεψη έδωσαν δημοσιογράφοι και αντιπρόσωποι των ΜΜΕ που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν τα νέα αυγά, αλλά και να γνωρίσουν τον «Αυγοστίνο», τη μασκότ των νέων DHA Omega 3 αυγών, που «παρουσιάστηκε» πανέτοιμος να υπερασπιστεί τη σωστή και υγιεινή διατροφή!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ