Έγκυος έπνιξε τα τρία της παιδιά και μετά αυτοκτόνησε

Article featured image
Article featured image

Μια 23χρονη μητέρα που βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης στο τέταρτο παιδί της, έπνιξε τον περασμένο Απρίλιο στη μπανιέρα του σπιτιού της τα 3 παιδιά της, την τρίχρονη Λεβίνα, τον δίχρονο Άντι και τον μόλις 11 μηνών Κίντεν.

 

Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα άψυχα κορμάκια τους πάνω στο διπλό της κρεβάτι, έγραψε στο σημείο που είναι η καρδιά με πράσινο μαρκαδόρο «Σ' αγαπώ», τα σκέπασε, έβαλε δίπλα τους και τα αρκουδάκια τους και τα φίλησε.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αστυνομικών που μπήκαν στο σπίτι της, με τον ίδιο μαρκαδόρο έγραψε στους τοίχους: «Τα έβαλα στο κρεβάτι με τα αρκουδάκια τους. Τα αγαπούσαν τα αρκουδάκια τους», «Τα αγαπώ και θα τα κρατήσω ασφαλή», «Κοιμήθηκαν αγκαλιασμένα. Δείχνουν τόσο ήρεμα».

Η 23χρονη μπήκε μετά στο αυτοκίνητό της και αυτοκτόνησε σε πάρκινγκ κοντά στο σπίτι της στο Lowestoft στο Suffolk. Πριν είχε χρησιμοποιήσει τον ίδιο μαρκαδόρο για να γράψει τα ονόματα των τριών παιδιών της στο κορμί της, ενώ κάτω από αυτά είχε γράψει και το όνομα του αγέννητου παιδιού της, «Εύα».

Σύμφωνα με τη σημερινή κατάθεση στο δικαστήριο του επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας, Άντι Σμιθ, μία ημέρα πριν από τις δολοφονίες, η Άντερσον είχε μαχαιρώσει τον πατέρα των παιδιών, Κρεγκ ΜακΚλέλαν, επειδή εκείνος είχε ξεκινήσει σχέση με μία άλλη γυναίκα. Τον μαχαίρωσε πάνω σε διαφωνία που είχαν, αλλά ο ίδιος είχε δώσει ψευδή κατάθεση στην αστυνομία λέγοντας πως τον μαχαίρωσε ένας άγνωστος στον δρόμο. Οπως δήλωσε κατόπιν εορτής, έδωσε ψευδή κατάθεση αφενός για να προστατέψει τη μητέρα των παιδιών του, αφετέρου γιατί δεν ήθελε τα παιδιά του να καταλήξουν στην πρόνοια.

 



 

«Είναι φανερό πως η Φιόνα Άντερσον αγαπούσε τα παιδιά της, αλλά ήταν εξαιρετικά διαταραγμένη συναισθηματικά» είπε ο Σμιθ στο δικαστήριο, ο οποίος αποκάλυψε πως λίγες ημέρες μετά το τριπλό φονικό και την αυτοκτονία, ανακαλύφθηκε ένα γράμμα της στο οποίο φαινόταν «μια οδυνηρή εικόνα της ζωής της». «Ενιωθε ανίκανη να αντιμετωπίσει την κατάσταση και με απολογητικό τρόπο δήλωνε την πρόθεσή της να πάρει τα παιδιά της μαζί της. Χρησιμοποιώντας τα λόγια της: “Μια μάνα ποτέ δεν εγκαταλείπει τα παιδιά της”» πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Πάντως, η οικογένεια είχε απασχολήσει πολλές φορές την πρόνοια και τις κοινωνικές υπηρεσίες, από την πρώτη εγκυμοσύνη της Άντερσον το 2009, σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστικού ερευνητή Πίτερ Ντιν. Μάλιστα, είχαν ήδη δρομολογηθεί σχέδια προστασίας των παιδιών, έπειτα από υποψίες για σωματική αλλά και συναισθηματική παραμέληση, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες είχαν συντάξει εκθέσεις με τις οποίες σύστηναν στην Πρόνοια να αναλάβει το μεγάλωμα των παιδιών.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ