Γάλλος επέστρεψε στην Ελλάδα έναν πήλινο αμφορέα μετά από 40 χρόνια

Article featured image
Article featured image

Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, παραβρέθηκε στο επίσημο Συμβούλιο των υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα τη συμβολή του πολιτισμού στην Ανάπτυξη.

 

Στο Συμβούλιο ο υπουργός, ευχαρίστησε ένα Γάλλο πολίτη ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα αγγείο που είχε ιδιοποιηθεί πριν 40 χρόνια.

Ο υπουργός συγκεκριμένα, δήλωσε πως έλαβε στα χέρια του μέσω του διπλωματικού σάκου από την Μασσαλία το άνω τμήμα ενός πήλινου αμφορέα με λεπτές διακοσμήσεις στο σώμα του.

Τον αμφορέα τον επέστρεψε στην Ελλάδα ένας Γάλλος πολίτης, κάτοικος Μασσαλίας, 90 ετών, τον οποίο είχε ανακαλύψει και οικειοποιηθεί ο ίδιος προ 40 ετών κολυμπώντας σε κρητική ακρογιαλιά.

Ο ίδιος Γάλλος πολίτης, προσήλθε στο Ελληνικό Προξενείο στη Μασσαλία και παρέδωσε το εύρημά του έχοντας επηρεασθεί από το γενικότερο κλίμα επαναπατρισμού των παράνομα κτηθέντων πολιτιστικών αγαθών.

Ο κ. Τασούλας, κλείνοντας είπε πως «οφείλουμε ως Ε.Ε. να ενισχύουμε συνεχώς τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες για την αποτροπή παράνομης εξαγωγής πολιτιστικών θησαυρών και για την προώθηση επαναπατρισμού τους».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Πλέον μπορείς να διασχίσεις έξι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθώντας ένα και μόνο μονοπάτι

Article featured image

Ρομπότ θα διδάσκει σε λύκειο της Νέας Υόρκης

Article featured image

Ήταν φίλοι και συνάδελφοι για χρόνια και αργότερα ανακάλυψαν ότι είναι αδέλφια