«Δώστε μετάλλιο στον αστυνομικό που σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό»

Article featured image
Article featured image

Μια ανάρτηση στο Twitter της Βρετανής αρθρογράφου της εφημερίδας «The Sun», Katie Hopkins, προκάλεσε μεγάλη οργή στο διαδίκτυο.

 

Η ανάρτηση αφορά στην αθώωση του λευκού αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον για την εν ψυχρώ εκτέλεση στις 9 Αυγούστου του 18χρονου άοπλου Αφρομαρικανού Μάικλ Μπράουν. 

Η δημοσιογράφος διατηρεί μία εβδομαδιαία στήλη στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα και έγινε γνωστή στο βρετανικό κοινό από τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικό ριάλιτι.

Η 39χρονή, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τα εξής: «Ο Μπράουν δεν πυροβολήθηκε επειδή ήταν μαύρος. Ο Μπράουν πυροβολήθηκε επειδή ήταν κλέφτης και τραμπούκος. Δώστε στον αστυνομικό ένα μετάλλιο. Αυτό για τη δικαιοσύνη».

 




Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στον κοινωνικό ιστότοπο, με τους περισσότερους χρήστες να επικρίνουν την αρθρογράφο. Κάποια από τα σχόλια μάλιστα ήταν αρκετά ακραία και υβριστικά. Χαρακτηριστικό ήταν πως μία χρήστης της έγραψε πως αυτή αξίζει να λάβει μετάλλιο, αυτό της βρωμιάς.

Ωστόσο, υπήρξαν και πολλοί που επικρότησαν την άποψη της 39χρονης που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με ακραίες δηλώσεις τη βρετανική κοινή γνώμη. Είναι χαρακτηριστιό πως ήδη η ανάρτηση έχει αναπαραχθεί («retweet») από 531 χρήστες, ενώ υπήρξαν και 497 που την «σημάδεψαν» με αστεράκι («favorite»).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ