Γιατί η Χιονάτη είναι στο αναπηρικό καροτσάκι;

Article featured image
Article featured image

Το δικό του ιδιαίτερο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών θέλησε να περάσει ο Ιταλός καλλιτέχνης Αλεξάνδρο Παλόμπο, ο οποίος άλλαξε λίγο τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και των καρτούν.



Αναμφίβολα, κανείς δεν θέλει να βλέπει τους αγαπημένους ήρωες των παιδικών και όχι μόνο χρόνων του να πονούν ή να είναι στεναχωρημένοι. Όλοι μας έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας τον κόσμο των καρτούν σαν μαγικό, όπου το κακό δεν υπάρχει και αν εμφανιστεί πάντα το καλό νικά στο τέλος. Όπου οι γυναίκες είναι πάντα όμορφες και ποτέ στεναχωρημένες. Όπου οι άνδρες είναι ιππότες και προστατεύουν τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους.

Τι θα γινόταν, όμως, αν οι ήρωές μας ζούσαν στον πραγματικό κόσμο; Εκεί όπου όλα δεν είναι πάντα όμορφα, όπου οι γυναίκες δεν είναι πάντα ευτυχισμένες, όπου οι άνδρες δεν είναι πάντα «καλοί»;

Μέσα από τα μάτια του Αλεξάνδρο Παλόμπο βλέπουμε τις γυναικείες φιγούρες των κινουμένων σχεδίων να γίνονται θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, όπως πολλές γυναίκες της πραγματικής ζωής. Έχουν μαυρισμένα μάτια, αιμορραγούν, είναι πεσμένες στο έδαφος και φωτογραφίζονται δίπλα στους συζύγους τους που παρουσιάζονται χαρούμενοι, όπως πολλές γυναίκες της πραγματικής ζωής.

 «Τι είδους άνδρας είσαι;» ρωτά ο Παλόμπο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ