«Εάν και εφόσον... θα υποβάλω την παραίτησή μου»

Article featured image
Article featured image

Με παραίτηση από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας προειδοποιεί, με δημόσια παρέμβασή του, ο Νίκος Αναστασιάδης, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν το δικηγορικό του γραφείο, «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι», να εμπλέκεται υπέρ της Ryanair στην αγοραπωλησία των Κυπριακών Αερογραμμών.

 

Ο κ. Αναστασιάδης στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για άδικη κριτική, ενώ τονίζει ότι αντέδρασε αυστηρά όταν έμαθε ότι το πρώην δικηγορικό του γραφείο φερόταν να εκπροσωπεί τη Ryanair κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών.

Μάλιστα, εκδηλώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί αν διαπιστωθεί η οποιαδήποτε παρέμβαση είτε του ιδίου είτε και του πρώην δικηγορικού του γραφείου στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.

Παρατίθεται η ανακοίνωση του Νίκου Αναστασιάδη:

Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα και με επικρίσεις πολιτικών κομμάτων περί  τάχα διαπλοκής του άλλοτε δικηγορικού μου γραφείου σχετικά με το ενδιαφέρον που επέδειξε η Ryanair για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Δεν μέμφομαι ούτε και εν πολλοίς θεωρώ άδικη την κριτική που μου ασκείται με βάση τα γεγονότα όπως παρουσιάζονται.

Κατά την αποχώρηση μου από το δικηγορικό γραφείο και την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας ρητή ήταν η συμφωνία με τους πρώην συνέταιρους μου ότι το δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι» δεν θα αποδεχθεί εκπροσώπηση οποιουδήποτε του οποίου τα εκπροσωπούμενα συμφέροντα εξαρτώνται από αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Ύστερα από πληροφορίες ότι το δικηγορικό γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι φερόταν να εκπροσωπεί τη Ryanair κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών επικοινώνησα με τους πρώην συνέταιρους μου και διαπίστωσα την πρόθεση τους να αναλάβουν την εκπροσώπηση της εν λόγω εταιρείας. Η αντίδραση μου υπήρξε αυστηρά έντονη για τήρηση των συμφωνηθέντων με τελικό αποτέλεσμα των τερματισμό της όποιας σχέσης του δικηγορικού γραφείου με την εν λόγω εταιρεία.

Επειδή αφήνεται να εννοηθεί είτε άμεση είτε έμμεση εμπλοκή ή διαπλοκή μου εκ του γεγονότος ότι ο τερματισμός εκπροσώπησης της Ryanair έλαβε χώρα μετά την προεπιλογή των εταιρειών που πληρούσαν τα κριτήρια, καλώ δημοσίως τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής να προχωρήσουν αμέσως σε διερεύνηση των ισχυρισμών που προβάλλονται και με την παρούσα θέλω απερίφραστα να δηλώσω πως εάν από τις έρευνες διαπιστωθεί καθοιονδήποτε τρόπο η οποιαδήποτε παρέμβαση είτε εμού του ιδίου είτε και του πρώην δικηγορικού μου γραφείου στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί θα υποβάλω αμέσως την παραίτηση μου από το προεδρικό αξίωμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ