Το σεξ με διαφορετικές γυναίκες μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο

Article featured image
Article featured image

Τον γύρο των μέσων σε όλον τον κόσμο κάνει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, η οποία ισχυρίζεται πως η συχνή εναλλαγή σεξουαλικών συντρόφων για τους στρέιτ άντρες μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Στη μελέτη εξετάστηκαν περισσότεροι από 3.200 άνδρες σε μία περίοδο τεσσάρων ετών - από το 2005 έως το 2009.

Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι με τα αποτελέσματα της έρευνας, καθώς διαπίστωσαν πως ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων επηρεάζει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη.

Συγκεκριμένα, ένας «ζωηρός» στρέιτ άντρας ο οποίος έχει κοιμηθεί με περισσότερες από είκοσι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής του, έχει 28% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο του προστάτη και 19% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει επιθετικές μορφές καρκίνου από κάποιον που διατηρεί μονογαμικές σχέσεις.

Τα νέα δεν είναι εξίσου καλά για τους ομοφυλόφιλους άνδρες, καθώς η σεξουαλική επαφή με πολλούς συντρόφους, και συγκεκριμένα σε αριθμό 20, διπλασιάζει σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη.

Αντίθετα οι ομοφυλόφιλοι άνδρες οι οποίοι επιλέγουν να βρίσκονται σε μία μονογαμική σχέση δεν διατρέχουν μεγαλύτερους κινδύνους από τον μέσο άνδρα.

Σε μία άλλη εξίσου ενδιαφέρουσα παρατήρηση, διαπιστώθηκε ότι, στην κατηγορία ανδρών οι οποίοι δήλωσαν πως δεν είχαν ποτέ σεξουαλική επαφή, οι πιθανότητες για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη ήταν αυξημένες.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Epidimiology και είναι η πρώτη η οποία ανακαλύπτει μία σύνδεση μεταξύ του αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων και του κινδύνου ανάπτυξης του καρκίνου του προστάτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ