Μουσική στη μαρίνα Λεμεσού [με Τσαλιγοπούλου, Κορκολή κ.ά.]

Article featured image
Article featured image

Ο νέος πολιτιστικός χώρος που δημιουργήθηκε στη μαρίνα Λεμεσού, το Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, κάνει εγκαίνια αυτόν το μήνα με τέσσερις συναυλίες, με τη συμμετοχή δημοφιλών και πολύ καταξιωμένων καλλιτεχνών, ανάμεσά τους η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Στέφανος Κορκολής και οι Τενόροι του 21ου αιώνα της Μόσχας.

Πρώτη θα εμφανιστεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία έχοντας για παρέα δύο υπέροχους μουσικούς και πιανίστες, τον Γιώργο Ανδρέου και τον Βάσο Αργυρίδη, θα μας ταξιδέψει στους δρόμους της ελληνικής μουσικής, με ένα ωραίο πρόγραμμα με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια. Καλεσμένη στο ταξίδι αυτό θα είναι και η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, η οποία με πολλή χαρά αποδέχτηκε να ερμηνεύσει τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου και του Βάσου Αργυρίδη και να συναντήσει την υπέροχη φωνή της Τσαλιγοπούλου.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στο Τρακασόλ θα βρεθούν οι Βασιλική Αναστασίου, Άλκης Αγαθοκλέους και ο Ερμής Μιχαήλ (The Amalgamation Project), οι οποίοι θα παρουσιάσουν παραδοσιακότροπες πρωτότυπες συνθέσεις, όπως και τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια διασκευασμένα με τζαζ επιρροές. Χρησιμοποιώντας μια λουπιέρα, ένα νέυ, μια κιθάρα και τη φωνή της Βασιλικής, θα μας ταξιδέψουν σε ήχους που ισορροπούν μεταξύ του δροσερού Μεσογειακού ήχου, της ηχώς των βουνών των Βαλκανίων και των πλούσιων ηχοχρωμάτων της τζαζ. Στην παράσταση θα συμμετάσχει και η ομάδα αφήγησης παραμυθιών Παραμυθίες.

Ακολουθεί ο Στέφανος Κορκολής, ο οποίος μια εβδομάδα μετά, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, παρέα με το Βασίλη Σαλέα στο κλαρίνο και τη Σοφία Μανουσάκη στο τραγούδι θα συναντήσουν τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τα τραγούδια και τις μουσικές του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, με τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους!

Τέλος, στις 28 Νοεμβρίου οι Τενόροι του 21ου αιώνα της Μόσχας, το σχήμα που αποτελείται από τέσσερις σπουδαίους καλλιτέχνες, τέσσερις προσωπικότητες του λυρικού τραγουδιού από τα σπουδαιότερα θέατρα της Μόσχας -Μπολσόι, Νέα Όπερα, Κρεμλίνου- θα ερμηνεύσουν τα ωραιότερα τραγούδια του κλασικού μα και του σύγχρονου ρεπερτορίου. Εκτός από τις ωραίες και γνωστές άριες οι Τενόροι πρωτοτυπούν και εντυπωσιάζουν με τραγούδια των Beatles και Queen, Bocceli, Lucio Dalla και άλλων μεγάλων συνθετών και συγκροτημάτων.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ, στη μαρίνα Λεμεσού, στις 20.30. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνα 25372855, 77777040.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ