Πρώτη δημόσια εμφάνιση του Προέδρου μετά την επέμβαση

Article featured image
Article featured image

Ο Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, επισκέφθηκε χθες αργά το απόγευμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο νοσοκομείο Mount Sinai.



Η δεκαπεντάλεπτη συνάντηση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος αργότερα στους δημοσιογράφους, δεν περιορίστηκε σε φιλοφρονητική ανταλλαγή απόψεων.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος «ήταν μια επίσκεψη ενδιαφέροντος, όμως για αυτά θα πούμε πολύ περισσότερα όταν θα επιστρέψω στην πατρίδα μας και θα είμαι σε θέση να ενημερώσω και τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Εξ’ όσων πληροφορούμαι την ερχόμενη εβδομάδα θα με επισκεφθεί ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν γκι-Μουν ενδεχόμενα  και η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ και ευελπιστώ ότι κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών θα δοθεί η ευκαιρία να ανταλλάξουμε ολοκληρωμένες σκέψεις και απόψεις, όσο αφορά τη διαχείριση του μεγάλου θέματος που αφορά τη πατρίδα μας και βεβαίως τη διασφάλιση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου».

Στην συνάντηση δεν επετράπη η παρουσία δημοσιογράφων, πέραν φωτογράφου  του νοσοκομείου, έπειτα από απαίτηση του Λευκού Οίκου. Οι μόνοι παρόντες ήταν η πρώτη κυρία, Αντρη Αναστασιάδη κι ο μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Προέδρου μετά την επέμβαση

 

Name



«Θα ήθελα να εκφράσω σε όλους εσάς την βαθύτατη ευγνωμοσύνη γιατί με πολλή ακεραιότητα και εξαίρετο ήθος μεταδώσατε ακριβώς αυτό, που ένας εξαίρετος καθηγητής  ο κ. David Adams και η ομάδα του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιώργος Ντάγκας, έχουν επιτελέσει τις προηγούμενες των ημερών. Νοιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα της επεμβάσεως, μια επέμβαση που δεν αποσκοπεί πλέον στην αντικατάσταση της βαλβίδας αλλά στην διόρθωση και αυτό έχει πάρα πολύ σημαντικές, ευεργετικές συνέπειες για τον ασθενή».

 

«Θέλω να μου επιτρέψετε να εκφράσω θερμότατες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τις προσευχές της ηγεσίας της εκκλησίας μας, της πολιτικής ηγεσίας της πατρίδας μας, των δεκάδων παροικιακών οργανώσεων των οποίων η αγάπη θέλω να πω με εξέπληξε και θέλω να ελπίζω πως πριν από τα Χριστούγεννα θα είμαι και πάλι στην αγαπημένη μας πατρίδα για να εργαστούμε όλοι μαζί για καλύτερες μέρες το 2015 και μετά» έκλεισε ο Πρόεδρος.

Name


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ