Η βασίλισσα του instagram [που δεν ήξερε τι είναι follower]

Τι είναι follower;

Αυτό ρώτησε η 18χρονη τότε Itsines Kayla και σημερινή βασίλισσα των social media, όταν ένας φίλος της, την ενημέρωσε ότι είχε 100 followers στο Instagram.Σήμερα, με 1,7 εκατομμύρια followers στο Instagram, 915.000 likes στη σελίδα της στο Facebook και 163.000 followers στο Twitter, κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η βασίλισσα των social media, αρχικά νόμιζε ότι το Instagram ήταν μια εφαρμογή για να αποθηκεύει τις φωτογραφίες της.

«Δεν το σκέφτηκα καν εκείνη τη στιγμή. Χρησιμοποιούσα το Instagram και είχα το δικό μου blog. Ξέρω ότι αυτό θα ακουστεί ανόητο, αλλά δεν ήξερα οι άλλοι άνθρωποι μπορούσαν να δουν τις φωτογραφίες που ανέβαζα» λέει η 23χρονη σήμερα Itsines.

Και ενώ εκείνη ανέβαζε φωτογραφίες των πελατών που γύμναζε (πριν και μετά), προσέλκυσε ένα παγκόσμιο ακροατήριο χωρίς να το καταλάβει.

«Στην αρχή δεν ήξερα τι συνέβαινε. Όταν άρχισα να λαμβάνω εκατοντάδες μηνύματα και ειδοποιήσεις από ανθρώπους που με ρωτούσαν πληροφορίες για τη μέθοδο γυμναστικής μου, τότε άρχισα να συνειδητοποιώ τι γίνεται. Ξέρω ότι ακούγομαι ανόητη, αλλά τώρα πια ξέρω πολλά για τα social media. Είναι τρελό αυτό που μου συνέβη, δεν μπορώ να το εξηγήσω».

Όταν κατάλαβε τι συνέβαινε, άρχισε να αλληλεπιδρά με τους followers της, να απαντά στις ερωτήσεις τους και να τους δίνει συμβουλές γυμναστικής.

Και τότε, η φήμη της άρχισε να μεγαλώνει επικίνδυνα. Και βλέποντας της ανταπόκριση σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα e-book με το πρόγραμμα γυμναστικής της.

Όταν το ολοκλήρωσε, η ιστοσελίδα της έπεσε από τις πολλές παραγγελίες που δέχτηκε.

«Δεν πίστευα ότι θα ενδιέφερε κανέναν, απλά δημιούργησα ένα e-book. Αγχώθηκα όταν είδα τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο, γιατί οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήμουν πολύ έμπειρη, ή ότι είχα μια επιχείρηση με ανθρώπους να δουλεύουν για μένα. Αλλά αυτή ήταν η πρώτη μου δουλειά».

«Ήμουν μόνη μου και απαντούσα σε χιλιάδες email. Έκλαιγα και έλεγα ότι όλο αυτό είναι πολύ δύσκολο».

«Ωστόσο, τότε ζήτησε βοήθεια από τον φίλο της. Γιατί όσο καλή γυμνάστρια και αν ήταν δεν μπορούσε να χειριστεί όλο αυτό που της συνέβαινε».

Τότε ο φίλος της, ο Τόμπι, δημιούργησε την εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ «Pearce and Co», η οποία διαχειρίζεται την... αυτοκρατορία της στα social media.

«Αυτή είναι η ιστορία μου. Όταν εργάζεσαι σκληρά θα πάρεις την ανταμοιβή που σου αξίζει» λέει σήμερα η Itsines, η οποία έχει και πολλούς διάσημους followers. Οσο για το μυστικό της επιτυχίας της, η ίδια λέει ότι είναι ο συνδυασμός ενός καλού προγράμματος εκγύμνασης και της σωστής χρήσης των social media.

Τώρα, η 23χρονη πλέον γυμνάστρια έχει δημιουργήσει πολλά dvd και βοηθά τις γυναίκες να αποκτήσουν τους κοιλιακούς που πάντα ονειρεύονταν.


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ