Οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς [σύμφωνα με τους New York Times]

Article featured image
Article featured image

Παράλληλα με τις ενώσεις κριτικών στην Αμερική, συνεχίζεται και η ανασκόπηση της χρονιάς από τα σημαντικότερα ΜΜΕ παγκοσμίως. Εδώ οι επιλογές των New York Times για τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2014.

 

Συγκεκριμένα, ο κριτικός κινηματογράφου των New York Times, Α. Ο. Σκοτ, ψηφίζει με ορμή το «Boyhood» ως καλύτερη ταινία του 2014.

 

Και εξηγεί: «Στα 15 χρόνια της καριέρας μου ως κριτικός κινηματογράφου, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη ταινία που να με επηρέασε με τον τρόπο που το έκανε το «Boyhood». Δεν είναι απλώς ότι συγκινήθηκα -συγκινούμαι συχνά- αλλά ότι το κριτικό ένστικτό μου έμοιασε να καταρρέει, μαζί με την ικανότητά μου να διαχωρίζω την τέχνη από τη ζωή.

Χρειάστηκε να δω την ταινία δεύτερη και τρίτη φορά για να εκτιμήσω την ευρηματικότητα της ιδέας του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ και τη μαεστρία των μεθόδων του. Παραθέτει τον αμερικανικό τρόπο ζωής και προσφέρει έναν έλεγχο επιδόσεων της πνευματικής μας κατάστασης. Υπάρχουν κομμάτια που λείπουν, φυσικά, αλλά αυτό είναι μέρος του νοήματος. Μια ταινία, όπως και η ζωή ενός ατόμου, είναι κάτι το μοναδικό. Δεν μπορεί να περιέχει τα πάντα. Μπορεί μόνο, όσο περιεκτικά είναι δυνατόν, να είναι ο εαυτός της».

Μετά το «Boyhood», ο Σκοτ επιλέγει μια ιδιοσυγκρασιακή λίστα που περιλαμβάνει και υπέροχες ταινίες που δεν είχαν την τύχη που τους άξιζε στην Ελλάδα, όπως το «We Are the Best!» του Λούκας Μούντισον.

 

Αναλυτικά οι 10 καλύτερες ταινίες του 2014 για τον Α. Ο. Σκοτ των New York Times:

    1.Boyhood

    2.Ida

    3.Citizenfour

    4.Leviathan

    5.Selma

    6.Love Is Strange

    7.We Are the Best!

    8.Mr. Turner

    9.Dear White People

    10.The Babadook


[πηγή]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ