«Όχι» από τον εισαγγελέα στην αίτηση Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες

Article featured image
Article featured image

Αρνητική ήταν η απάντηση του εισαγγελέα Πειραιά, προς το αίτημα του Νίκου Ρωμανού, για την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ώστε να μπορέσει να φοιτήσει στο ΤΕΙ Αθηνών.

 

Να σημειωθεί ότι ο Ρωμανός βρίσκεται σε παρατεταμένη απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ανησυχητική.

Οι συνήγοροί του, πρόκειται να ζητήσουν την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, ώστε να εκδοθεί τελική απόφαση που χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δηλώνει πως δεν είναι υπεύθυνος για να δώσει εκπαιδευτική άδεια στον Νίκο Ρωμανό.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε και μηχανοκίνητη πορεία στήριξης στον απεργό πείνας, η οποία πέρασε μπροστά από το σπίτι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ, νωρίτερα, το σωματείο εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς» εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι κρίσιμη, ενώ, υπογραμμίζουν ότι οι αρχές επιχειρούν να «εισαγγελική παραγγελία» να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μέρες τώρα το Νοσοκομείο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενο χώρο, με δεκάδες αστυνομικούς – ένστολους και με πολιτικά – περιπολικά και κλούβες στον προαύλιο χώρο να θυμίζουν φυλακή και όχι νοσοκομείο. Αφορμή η συνεχιζόμενη απεργία πείνας τον νοσηλευόμενου προφυλακισμένου νεαρού Ν. Ρωμανού με αίτημα να συνεχίσει τις σπουδές και τις εξετάσεις του στο εκπαιδευτικό Ίδρυμα που φοιτά. Ήδη η κατάσταση της υγείας του είναι επιβαρημένη. Παράλληλα επιχειρούν με εισαγγελική παραγγελία να υποχρεώσουν τους θεράποντες γιατρούς του να τον σιτίσουν παρά τη θέλησή του και να σπάσουν έτσι την απεργία πείνας. Το Σωματείο μας εκφράζει έντονη διαμαρτυρία γι' αυτή τη κατάσταση και απαιτεί: Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του απεργού πείνας, για να μη συνεχιστεί να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του. Να μην υπάρξει καμιά δίωξη εναντίον των γιατρών που τον περιθάλπουν. Να λήξει η αστυνομοκρατία στους χώρους του Νοσοκομείου. Προχωράμε σε παρέμβαση προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ