Σε ποια ηλικία οι γυναίκες κάνουν καλύτερο σεξ;

Article featured image
Article featured image

Σε ποια ηλικία οι γυναίκες κάνουν καλύτερο σεξ; Θεμελιώδες το ερώτημα.



Στοιχεία από διάφορες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως τα σεξουαλικά προβλήματα δεν σχετίζονται με την ηλικία. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια επιμέρους χαρακτηριστικά που επηρεάζονται.

Για παράδειγμα, ναι μεν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας παρουσιάζουν σε γενικές γραμμές μειωμένη ερωτική επιθυμία, αλλά η μείωση αυτή της επιθυμίας δεν τους προκαλεί συναισθηματική πίεση, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις νεώτερων γυναικών.   

Οι μεγάλες γυναίκες μάλιστα εκφράζουν ισχυρότερη επιθυμία για σεξουαλική έκφραση, η οποία δεν περιλαμβάνει απαραίτητα τη γενετήσια επαφή.  

Αντίθετα φαίνεται πως η ερωτική ικανοποίηση της γυναίκας σε μεγαλύτερη ηλικία συνδέεται σε σημαντικό βαθμό με την αίσθηση ηρεμίας και ασφάλειας, που ο σύντροφός της προσφέρει.   Η ικανότητα του ζευγαριού να προσαρμόσει τη σεξουαλική του ζωή στις αλλαγές, που η ηλικία επιτάσσει, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη σταθερότητα της σχέσης.  

 Η ηλικία δεν επηρεάζει τη σεξουαλική απόκριση της γυναίκας μόνο στο επίπεδο της ερωτικής επιθυμίας, αλλά και στα άλλα στάδια του κύκλου σεξουαλική απόκρισης.  

Αναφορικά με τη φάση της διέγερσης, η διόγκωση της κλειτορίδας και των έσω χειλέων ένεκα αύξησης της ροής του αίματος στις περιοχές αυτές είναι λιγότερο τονισμένη σε σχέση με ό,τι συνέβαινε σε νεώτερη ηλικία.   

Το βασικό πρόσκομμα κατά τη διάρκεια της φάσης της διέγερσης σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι η ανεπαρκής λίπανση του κόλπου, εξαιτίας της μειωμένης ή ανύπαρκτης δράσης των ωοθηκών.  

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, η ηλικία δεν αποτελεί πραγματικό εμπόδιο στην απόλαυση υγιούς σεξουαλικής ζωής, απλά το ζευγάρι χρειάζεται να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, που ο πανδαμάτωρ χρόνος επιτάσσει. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ