«Οι ισλαμιστές μου έταξαν τον παράδεισο για να ανατιναχτώ»

Article featured image
Article featured image

Η 13χρονη Zahra'u Babangida από τη Νιγηρία, ομολόγησε κάτι που σόκαρε τον δυτικό κόσμο.

 

Η Zahra'u ήταν μία από τις τρεις ανήλικες-καμικάζι που είχαν ζωστεί με εκρηκτικά, προκειμένου να ανατιναχθούν στην κατάμεστη λαϊκή αγορά της πόλης Κάνο, στη βόρεια Νιγηρία για λογαριασμό της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Η ίδια είπε πως δεν κατάφερε να βρει το θάρρος να θυσιαστεί για τον Αλλάχ και πως ο ίδιος ο πατέρας της την έδωσε στην οργάνωση. Οι ισλαμιστές την ρώτησαν αν ήθελε να πάει στον παράδεισο, εκείνη αποκρίθηκε «ναι» και τότε της είπαν πως θα πρέπει να υπηρετήσει την οργάνωση ως βομβιστής αυτοκτονίας.

«Είπα πως δεν μπορούσα να το κάνω», όμως οι εξτρεμιστές την απείλησαν πως αν δεν υπάκουγε τις εντολές τους θα την εκτελούσαν ή την έθαβαν ζωντανή. «Φοβόμουν, δεν ήθελα να με θάψουν ζωντανή, όμως δεν είχα ποτέ πρόθεση να το κάνω» είπε η 13χρονη.

Οι άλλες δύο κοπέλες πυροδότησαν τα εκρηκτικά στην αγορά και εκτός από τις ίδιες βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι επτά εκ των οποίων και η Zahra'u.

Εκείνη, όμως, στη θέα του λουτρού του αίματος δεν άντεξε και δεν προχώρησε σε αυτό που είχε συμφωνήσει με τη Μπόκο Χαράμ, με αποτέλεσμα να τη συλλάβει η αστυνομία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ