Το βίντεο με τα highlights του φετινού φεστιβάλ Ξαρκής

Article featured image
Article featured image

«Κάνουμε matchmaking process» μου είχε πει η Χριστίνα Σκαρπάρη όταν συναντηθήκαμε για μια συνέντευξη λίγες βδομάδες πριν το φετινό Ξαρκής.

«Θέτουμε το ερώτημα, ‘Ποιος παραδοσιακός παραγωγός θα μπορούσε να δουλέψει με ένα νεαρό καλλιτέχνη. Για παράδειγμα, με έναν contemporary designer.’».



Τελείωσε, είχα «ψηθεί», ξέροντας και από φίλους πόσο ωραία ήταν πέρσι. Δεν θα το συγχωρούσα με τίποτα στο εαυτό μου αν δεν πήγαινα ούτε φέτος. Μπήκαμε όλη η φαμίλια στο αυτοκίνητο και κινήσαμε για Άρσος. Παρκάραμε στην είσοδο του χωριού και κατεβήκαμε στην πλατεία. Ήπιαμε καφέ στο καφενείο, γυρνούσαμε από workshop σε workshop, συναναστραφήκαμε με κόσμο, ακούσαμε ιστορίες, καθίσαμε στη λιακάδα με μια σπιτική λεμονάδα στο χέρι, μάθαμε για τους χορούς και το γλέντι της Παρασκευής, πήραμε γεύση από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα (όσο προλάβαμε αφού φύγαμε σχετικά νωρίς), είδαμε κόσμο χαρούμενο και γενικά, απολαύσαμε μια γιορτή και μια ατμόσφαιρα πανέμορφη, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής των Κρασοχωριών και όχι μόνο.

Αυτό ήταν. Αυτό είναι το Ξαρκής. Κατά την Χριστίνα: «Μια εκδήλωση που, έστω για λίγες ώρες, μπορεί να σε κάνει να νοιώσεις καλά για την ταυτότητα σου και τον εαυτό σου» Είχε απόλυτο δίκιο!

Μέχρι το επόμενο, πάρε μια γεύση μέσω του βίντεο με τα highlights του φετινού.

 



Φωτογραφία: Μαρίνος Χούτρης


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ