Πρώτα να συστηθούμε

Article featured image
Article featured image

Το Λάμδα Δέλτα θα είναι το μπλογκ της ανεξάρτητης δισκογραφικής μη-κερδοσκοπικής εταιρείας Λουβάνα Δίσκοι, στη διαδικτυακή έκδοση της CΙΤΥ. Η Λουβάνα Δίσκοι είναι η μητέρα του Λευκωσία Loop Festival και του Μουσικού Φεστιβάλ "Φέγγαρος". Είναι, επίσης, η ομπρέλα κάτω από την οποία δημιουργούν και δισκογραφούν καλλιτέχνες και μπάντες όπως οι J.Kriste, Master Of Disguise, Stelafi και Isaac’s Cello. Είναι και ο διανομέας στην Κύπρο μερικών δυσεύρετων δίσκων διαφόρων καλλιτεχνών όπως Μπάμπης Παπαδόπουλος, Sancho 003, Lee Westwood, Δημήτρης Μπασλάμ κ.α.

 

Το μπλογκ μας θα έχει κυρίως χαρακτήρα εκπαιδευτικό. Μέσα από τα γραφόμενα μας, θα επιχειρήσουμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να αναπτύξουμε θέματα όπως η ανεξάρτητη δισκογραφία, το τραγούδι σαν έννοια και σαν τέχνη, η ζωντανή μουσική και πως όλα αυτά επηρεάζουν τον πολιτισμό/κοινωνία της Κύπρου. Θα αναλύσουμε τεχνικά θέματα, όπως ο ήχος και η εικόνα αλλά και θέματα όπως η διοργάνωση και διεκπαιρέωση ανεξάρτητων δρώμενων (παραστάσεων/φεστιβάλ κτλ). Άμα λάχει θα κριτικάρουμε και κανένα καινούριο δίσκο, είτε κυπριακή είτε ξένη παραγωγή. Πάντα καλόπιστα και με γνώμονα τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του μπλογκ.     

Μέσα από αυτό το μπλογκ, λοιπόν, θα θέλαμε να αναπτυχθεί διάλογος σε σχέση με τα πιο πάνω θέματα. Οποιαδήποτε παρατήρηση ή ερώτηση θα είναι ευπρόσδεκτη, αφού απώτερος σκοπός αυτού του πρότζεκτ είναι να έχει την ευκαιρία το ευρύ κοινό να μάθει πως υλοποιείται μια μουσική παραγωγή, ποιές διαδικασίες ακολουθούνται, να προβληματιστεί για τα προαναφερόμενα θέματα και μέσω αυτών των γνώσεων να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο, όχι μόνο στο πώς επιλέγει τι να ακούσει, αλλά και στο πώς να το ακούσει...



Αντρέας Τραχωνίτης

www.louvana.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ