Κι άλλη διάκριση για τους Monsieur Doumani;

Article featured image
Article featured image

Μετά τις πολύ θετικές κριτικές από διεθνή μέσα για τον πρώτο τους δίσκο, "Grippy Grappa", οι Monsieur Doumani λαμβάνουν ακόμα μια πολύ σημαντική διεθνή διάκριση από το γνωστό βρετανικό μουσικό περιοδικό Songlines.

 

Εδώ και 6 χρόνια, το Songlines, ένα περιοδικό που καταπιάνεται κυρίως με τη World Music, διοργανώνει τα “μουσικά βραβεία Songlines” με σκοπό την ανάδειξη μουσικών ταλέντων από όλες τις γωνιές του πλανήτη, από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες. Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 4 κατηγορίες: Καλύτερος/η καλλιτέχνης, καλύτερο γκρουπ, καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ/καλλιτέχνης και καλύτερη μουσική συνεργασία από διαφορετικές κουλτούρες.

 

Καλύτεροι πρωτοεμφανιζόμενοι

Το “Grippy Grappa” των Monsieur Doumani, είχε αναδειχθεί ως “Top of the World” δίσκος σε προηγούμενο τεύχος του περιοδικού, ενώ τώρα, το κυπριακό γκρουπ μετά και από ψηφοφορία του κοινού, ανακοινώνεται στους 4 τελικούς υποψήφιους για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ μεταξύ μεγάλων ονομάτων όπως οι Family Atlantica, ο Will Pound και οι We Banjo 3. Οι τελικοί νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν στο επόμενο τεύχος του περιοδικού που κυκλοφορεί τον ερχόμενο Μάιο.

 

Συναυλία για να μας πουν "ευχαριστώ"

Οι Monsieur Doumani για να ευχαριστήσουν τον κόσμο που τους στήριξε και για να γιορτάσουν αυτή τη διάκριση θα δώσουν μια δωρεάν συναυλία στη New Division (Λευκωσία), την ερχόμενη Κυριακή16 Μαρτίου στις 9:30 μμ.

 

Το success story της μπάντας

Το γκρουπ Monsieur Dοumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου στον τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακό φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο site των παιδιών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ