Τα malls στα χρόνια της κρίσης

Article featured image
Article featured image

Γουστάρουν malls οι Κύπριοι. Σύμφωνα με το InBusiness, το κούρεμα καταθέσεων όχι μόνο δεν έχει επηρεάσει αρνητικά την επισκεψιμότητα στα κυπριακά malls, αλλά αντίθετα, ένας χρόνος μετά το επεισοδιακό EuroGroup τα mall είναι περισσότερα και η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί. Στην αύξηση της κίνησης φαίνεται να έχει συμβάλει και το νέο ωράριο εργασίας.

 

 

 

 

The Mall of Cyprus, Λευκωσία

Το Μάρτιο και τον Απρίλιο του περασμένου έτους παρατηρήθηκε μειωμένη προσέλευση επισκεπτών λόγω των αποφάσεων του Eurogroup. Παρ’ όλα αυτά, το 2013 έκλεισε με μια μικρή αύξηση στην επισκεψιμότητα της τάξεως του 3%. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν πέντε εκατομμύρια επισκέψεις με τον τζίρο των καταστημάτων να είναι αυξημένος. Μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκαν συνολικά 600 χιλ. επισκέψεις. Κατά μέσο όρο, 400 χιλ. κόσμου επισκέπτονται το πολυκατάστημα κάθε μήνα.



Σύμφωνα με το Διευθυντή Μάρκετινγκ του The Mall of Cyprus, Νεκτάριο Βιλανίδη, οι επισκέψεις γενικότερα διατηρούνται σε σταθερά επίπεδα με τη διαφορά να παρουσιάζεται κατά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο.



Το mall της Λευκωσίας διαθέτει 71 χώρους καταστημάτων με την πληρότητα να έχει φτάσει στο 100%. 


 

My Mall, Λεμεσός

Οι αποφάσεις του περασμένου Μαρτίου δεν επηρέασαν, παρά ελάχιστα, το mall της Λεμεσού. Στο διάστημα αυτού του χρόνου έχει σημειωθεί μάλιστα αύξηση της έλευσης του κόσμου της τάξεως του 18%. 

 Σύμφωνα με το Διευθύνων Σύμβουλο του My Mall, Ανδρέα Χατζιμιτσή, ο μηνιαίος μέσος όρος επισκέψεων είναι στις 300 χιλ. Σημαντική ώθηση στην κινητικότητα του πολυκαταστήματος δίνει η συμφωνία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της εταιρείας και των λεωφορείων της πόλης, αφού αρκετές διαδρομές είτε περνούν είτε καταλήγουν στο My Mall.

Το My Mall διαθέτει 126 χώρους καταστημάτων, 124 εκ των οποίων λειτουργούν ενώ αναμένεται λίαν συντόμως να λειτουργήσουν και τα δύο εναπομείναντα καταστήματα.

Kings Avenue Mall, Πάφος

Το Kings Avenue Mall άνοιξε τις πύλες του στα τέλη Νοεμβρίου προσελκύοντας 200 χιλ. κόσμου κατά τις πρώτες δέκα μέρες λειτουργίας του. «Μέχρι και το τέλος του έτους, πέραν του μισού εκατομμυρίου ατόμων επισκέφθηκαν το πολυκατάστημα. Οι επισκέψεις Δεκεμβρίου άγγιξαν τις 430 χιλ.» αναφέρει η Διευθύντρια Μάρκετινγκ του πολυκαταστήματος, Pauline Klimentos. «Τον Ιανουάριο οι επισκέψεις έφτασαν τις 306 χιλ. ενώ 245 και 250 χιλ. καταγράφηκαν για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο αντίστοιχα», συνεχίζει.



Το Kings Avenue Mall διαθέτει 120 χώρους καταστημάτων. Με τις νέες αφίξεις Μαρτίου και Απριλίου η πληρότητα θα φτάσει τα 100 καταστήματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ