Τουρισμός, κατασκευές, πετρέλαια, τράπεζες επωφελούνται από λύση του Κυπριακού

Article featured image
Article featured image

Η ποσοτικοποίηση των οικονομικών προοπτικών μιας λύσης του Κυπριακού είναι ο στόχος σεμιναρίου που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες από το PRIO Cyprus μετά από πρωτοβουλία των σκανδιναβικών χωρών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο σκοπός του σεμιναρίου, με τίτλο «The Cyprus Peace Dividend: A Productivity and Sectoral Approach», είναι η πραγματοποίηση μιας αξιολόγησης από εμπειρογνώμονες για οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Οι τομείς της οικονομίας που αξιολογούνται ως αυτοί που θα μπορούσαν να επωφεληθούν πολύ από ενδεχόμενη λύση είναι ο τουρισμός, οι κατασκευές, το θαλάσσιο εμπόριο, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι τράπεζες, οι επαγγελματικές υπηρεσίες και η εκπαίδευση. 

Στο σεμινάριο, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, θα συμμετέχουν Ε/κ και Τ/κ εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες, ενώ θα παρευρεθούν οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Τύπος προσπάθησε να περάσει από αεροδρόμιο 150 δηλητηριώδεις σκορπιούς στις αποσκευές του

Article featured image

Πόλη βγαίνει προς πώληση προσφέροντας ευκαιρία να γίνει κάποιος δήμαρχός της

Article featured image

Η 78χρονη Μπανγκ περνά τις ημέρες της παρέα με μια κούκλα ΑΙ