Σεξομολογήσεις #25: Όπως τα κατσαρά γένια του παππού

Article featured image
Article featured image

Αγαπητή Ρούλα, Κούλα, Βούλα κ.τ.λ.

Είμαι 29 χρονών, παντρεμένος με παιδί ενάμιση έτους. Από τότε που η γυναίκα μου έμεινε έγκυος, εγώ, σαν άντρας της, είναι σα να μην υπάρχω. Αυτό νομίζω είναι πολύ παράλογο και αφύσικο.... Πως μπορεί έτσι μια γυναίκα;

Ούτε που το ζητάει.

Δεύτερο πρόβλημα που υπάρχει έκτοτε, είναι ότι δεν περιποιείται καθόλου την κάτω περιοχή. Είναι όπως τα κατσαρά γένια του παππού. Όταν κάποτε «γονάτιζα» για να έχω πρόσβαση εκεί κάτω, δεν ήταν καθόλου ερωτικό. Αυτό που έβλεπα, ένιωθα, έκανα... το έκανα αλλά... Εγώ από την άλλη, είμαι το αντίθετο. Γυαλί, που λέμε.

Τι να κάνω για να γίνουμε ξανά σύζυγοι; Πώς να την πείσω να αγαπήσει το κάτω της όπως το πρόσωπό της;

Μπορείς να μου απαντήσεις private και όχι δημοσίως; Από email εννοώ;

Ευχαριστώ,

ένας πολίτης.

Η αλήθεια είναι πως επειδή επιτελούμε κοινωνικό έργο, δεν μπορούμε να απαντήσουμε ιδιωτικά. Πολύ κόσμο ταλανίζουν τα προβλήματα αυτά και δεν είσαι ο μοναδικός. Μην αισθάνεσαι άσχημα.

Αγαπημένε πολίτη, το πρώτο πρόβλημα είναι η hipster-ική αντιμετώπιση της τριχοφυΐας από τη γυναίκα σου. Αν είναι πρόσφατο το χούι αυτό, μην ανησυχείς θα περάσει. Αν πάλι είναι διαχρονική αυτή της η στάση και θεωρεί εαυτόν trend setter, τότε έχεις πρόβλημα. Αν από την αρχή δεν εξέφρασες τις ενστάσεις του, τότε θα πρέπει να διαθέσεις χρόνο για να αλλάξει τροπάρι. Πρέπει με υπομονή, επιμονή και ευγένεια να την ενημερώσεις πως θα ήθελες να κάνει αυτή την αλλαγή. Πώς θα ήθελες να ακουμπήσεις αυτή και όχι το τριχωτό παραπέτασμα. Εξήγησέ της πως δεν ασχολείσε με τρίχες, αλλά κάποιες φορές οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Πείσε την πως τη θέλεις και έτσι αλλά θα τη θέλεις περισσότερο και πιο συχνά άλλως πως. Θέλει, όμως, χρόνο να την πείσεις. Σε προειδοποιώ χωρίς να σε αποθαρρύνω.

Τώρα όσο για την σεξουαλική επιλόχεια νάρκη, φίλε μου, μου φαίνεται πως είναι η δικαιολογία για την γενική ασεξουάλ διάθεση της γυναικός σου. Δεν πρέπει να ήταν και πολύ φορτσάτη από πριν και μου φαίνεται πως η εγκυμοσύνη επέτεινε την κατάστασή της. Μπορεί να κατάλαβα λάθος και η γυναίκα σου να ήταν ένας τριχωτός πύραυλος. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως χρειάζεται χρόνος και σε αυτή τη περίπτωση. Με πίεση και καταναγκασμό δεν θα έχεις κανένα αποτέλεσμα. Άρχισε με γλυκόλογα. Μίλα της ακόμη και αν αισθάνεσαι πως μιλάς σε τοίχο. Πρόσφερέ της πράγματα, λουλούδια, χρόνο και προσοχή. Κάν’ την να καταλάβει πως θέλεις να είστε μαζί και να περνάτε καλά και η επαφή είναι κομμάτι τόσο του μαζί όσο και του καλά. Κάν’ την να καταλάβει πως είναι απαραίτητο, σαν το φαγητό και το ξύρισμα, ένα πράμα. Μην σταματάς μέχρι να μπεις στο απόρθητο -προς το «παρών»- οχυρό.

Σου έχω εμπιστοσύνη.

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο mail sextalk@cityfreepress.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ