Ανοικτή Πρόσκληση: Λάβε κι εσύ μέρος στη Μπιενάλε Βενετίας 2014

Article featured image
Article featured image

Θες να προσθέσεις το λιθαράκι σου στη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στην Βενετία; Μάθε περισσότερα για το πρότζεκτ «AnatomyoftheWallpaper» και στείλε υλικό!

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που η χώρα μας λαμβάνει μέρος στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετίακαι το πρότζεκτ «AnatomyoftheWallpaper» αποτελεί την φετινή μας συμμετοχή.

Για την 14ηΜπιενάλε Αρχιτεκτονικής υποβλήθηκαν δώδεκα στο σύνολο προτάσεις από αρχιτεκτονικά γραφεία εδώ στη Κύπρο αλλά τις εντυπώσεις κέρδισε αυτή των αρχιτεκτόνων Μιχαήλ Χατζηστυλλή και Στέφανου Ρώιμπα.

Με επιμελητές τους Χατζηστυλλή και Ρώιμπα, λοιπόν, το «AnatomyoftheWallpaper» στοχεύει ν’ αποκαλύψει το δομημένο και κοινωνικό περιβάλλον της Λευκωσίας -ως έχει τα τελευταία 100 χρόνια- ενώ στο περίπτερο της κυπριακής συμμετοχής θα φιλοξενείται μία πολυεπίπεδη κατασκευή από χαρτόνι και χαρτί.

Η κατασκευή αυτή θα λειτουργεί σαν χρονολόγιο, με κάθε επίπεδό του να αντιπροσωπεύει διαφορετικά στιγμιότυπα απ’ την ιστορία της πόλης.

Ο χώρος που επιλέχθηκε για την έκθεση της Κυπριακής συμμετοχής είναι το PalazzoMalipiero, απέναντι απ’ το PalazzoGrassi, στην Βενετία.

Αυτό που εσύ μπορείς να κάνεις είναι να στείλεις φωτογραφίες και άλλο υλικό με θέμα την Λευκωσία των τελευταίων 100 χρόνων και να διανθίσεις την συμμετοχή μας στη Βενετία.

Στείλε: Φωτογραφίες της πόλης, οικογενειακές φωτογραφίες τραβηγμένες στη Λευκωσία, σκίτσα και σχέδια, παλιές και καινούριες αφίσες και ότι άλλο σκεφτείς που να αφορά στο πιο πάνω θέμα.

Απέστειλε το υλικό σου στο anatomyofthewallpaper@gmail.com ή ανάρτησε τις φωτογραφίες σου στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook κάνοντας κλικ εδώ.

Οι φωτογραφίες που θα συγκεντρωθούν, θα φιλοξενηθούν σε ανεπίσημη έκθεση στο Σπίτι της Συνεργασίας την Πέμπτη 17 Απριλίου, σε μία εκδήλωση ανοικτή για το κοινό.

Εκεί, συμμετέχοντες και επισκέπτες, θα ‘χουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα και να γνωρίσουν άτομα της ομάδας μελέτης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ