Πρόστιμο σε όποιον προσφέρει φαγητό σε αστέγους

Article featured image
Article featured image

Πρόστιμο έως και 500 ευρώ θα επιβάλλει ο δήμος της Βερόνα στην Ιταλία σε όποιον προσφέρει φαγητό σε αστέγους. Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο της πόλης, τον Φλάβιο Τόζι, μέλος της ξενοφοβικής και ακροδεξιάς Λέγκα. 

Ανάλογα μέτρα είχαν προτείνει δημοτικοί σύμβουλοι και στο παρελθόν, αλλά, τελικώς, είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προέχει το δικαίωμα σίτισης όσων δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σε ανακοίνωσή του, ο Φλάβιο Τόζι τονίζει ότι «όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους ατόμων χωρίς κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης».

Ο Τόζι προσθέτει ότι στην περιοχή «έχουν συσσωρευτεί αποφάγια, στρώματα, αλλά και ακαθαρσίες των ατόμων αυτών».

Μετά την υπογραφή της εν λόγω απόφασης, η οποία αναμένεται να προκαλέσει σφοδρό κύμα αντιδράσεων, κινδυνεύουν να υποχρεωθούν να πληρώσουν το χρηματικό πρόστιμο και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων τα οποία, κάθε βράδυ, διανέμουν ζεστό φαγητό σε φτωχούς και άστεγους της πόλης της «Αρένα».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ