Ολοκαίνουριο γλυπτό κοσμεί το ανακαινισμένο Χίθροου

Article featured image
Article featured image

Έχει ύψος 78 μέτρα, ζυγίζει 77 τόνους και ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Terminal 2 του λονδρέζικου αεροδρομίου.

Αυτό το γλυπτό σίγουρα θα το χαρεί το ευρύ κοινό αν υπολογίσουμε ότι οι επιβάτες του λονδρέζικου αεροδρομίου φτάνουν τα 20 εκατομμύρια ετησίως. Το καινούριο γλυπτό, λοιπόν, του βρετανού καλλιτέχνη Richard Wilson πρόκειται να γίνει ένα από τα διασημότερα της Μ. Βρετανίας αφού θα κοσμεί το νέο Terminal 2 του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο.



Τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το καλοκαίρι (23 Ιουνίου), μετά από πέντε χρόνια που χρειάστηκε ο ισπανός αρχιτέκτονας Luis Vidal για να ανακαινίσει την εν λόγω πτέρυγα. Η επιλογή του Wilson δεν είναι τυχαία. Ένας από τους πιο γνωστούς γλύπτες της Μεγάλης Βρετανίας εμπνέεται από τον κόσμο της μηχανικής και των κατασκευών και σήμερα είναι έτοιμος να παραδώσει ένα γλυπτό 78 μέτρων και βάρους 77 τόνων, το οποίο θα καλωσορίζει τους νεοαφιχθέντες του Terminal 2 από το καλοκαίρι και μετά.



Η ανακαίνιση της πτέρυγας του Χίθροου έφτασε τα £2.500.000.000 λίρες και τα εγκαίνιά της θα γίνουν παρουσία της βασιλικής οικογένειας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ