Υπάρχουν εξωγήινοι 100% (το είπαν δύο Αμερικανοί αστρονόμοι)

Article featured image
Article featured image

Όταν δύο διάσημοι Αμερικανοί επιστήμονες βγαίνουν δημοσίως και μάλιστα μπροστά στο Κογκρέσο και δηλώνουν τη βεβαιότητά τους αναφορικά με το ότι υπάρχει ζωή στο διάστημα, τότε ναι, αυτό συνεπάγεται πως υπάρχουν εξωγήινοι.

Οι δύο αστρονόμοι παρουσιάστηκαν σε επιτροπή για να πείσουν τα μέλη της να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση προς το πρόγραμμά τους που ερευνά αν υπάρχει ζωή στο διάστημα.

Σύμφωνα με το ABC, ο Dan Werthimer, διευθυντής του κέντρου SETI στο πανεπιστήμιο της California, υποστήριξε ότι η πιθανότητα να υπάρχει μικροβιακή ζωή εκτός πλανήτη Γη φτάνει το 100%.

«Τα τελευταία 50 χρόνια όλα τα στοιχεία που ανακαλύπτουμε δείχνουν ότι οι συνθήκες που κάνουν δυνατή τη ζωή στη Γη μπορούν να υπάρξουν και έξω από τον πλανήτη μας. Η πιθανότητα να υπάρχει και αλλού ζωή, και μάλιστα, με νοημοσύνη, είναι πιθανή και χρειάζεται να διερευνηθεί επιστημονικά» υποστήριξε ενώπιον της επιτροπής.

Με τον Werthimer συμφώνησε απόλυτα και ο συνάδελφός του Seth Shostak, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ πιθανό μέσα στα επόμενα 20 χρόνια να ανακαλυφθεί εξωγήινη ζωή.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ