ActionAid: Τριπλασιάστηκαν οι Ανάδοχοι Παιδιού στην Κύπρο!

Article featured image
Article featured image

Από τον Ιανουάριο 2012, οι Κύπριοι Ανάδοχοι Παιδιού της ActionAid έχουν τριπλασιαστεί. Παρά την κρίση, οι Κύπριοι δεν ξεχνούν πώς να δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε συνανθρώπους μας που ζουν σε πολύ φτωχές περιοχές του πλανήτη.

 

Οι Κύπριοι από την αρχή της λειτουργίας της ActionAid στην Ελλάδα το 1998 έχουν δείξει την ευαισθησία τους στηρίζοντας το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού. Μάλιστα, ο πρώτος Ανάδοχος Παιδιού ήταν μια Κύπρια, η οποία εξακολουθεί να στηρίζει το πρόγραμμα.

Τα τελευταία δύο χρόνια η συμμετοχή στο πρόγραμμα έχει τριπλασιαστεί. Από 411 Αναδόχους Παιδιού τον Ιανουάριο 2012, σήμερα 1265 Ανάδοχοι στηρίζουν φτωχές και περιθωριοποιημένες κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναδοχή Παιδιού δεν σημαίνει υιοθεσία. Ο Ανάδοχος Παιδιού συνδέεται με ένα συγκεκριμένο παιδί μιας συγκεκριμένης κοινότητας και στηρίζει ολόκληρη την κοινότητα στην οποία ζει το παιδί καθώς για παράδειγμα ένα πρόγραμμα ύδρευσης βελτιώνει τη ζωή μιας ολόκληρης περιοχής και όχι μόνο ενός παιδιού ή μιας οικογένειας.

«Είμαι Ανάδοχος του μικρού Μωχάμετ από το Πακιστάν εδώ και δυόμιση χρόνια. Με την οικογένεια μου παρακολουθούμε την εξέλιξή του μέσα από τα γράμματα και τις ζωγραφιές του. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Η Αναδοχή Παιδιού είναι μια πολύ ουσιαστική κίνηση. Είχα την τύχη να επισκεφθώ από κοντά κοινότητα που στηρίζεται από το πρόγραμμα Αναδοχής και το έργο που συντελείται είναι ζωτικής σημασίας» λέει ο γνωστός ηθοποιός Μαρίνος Χατζηβασιλείου.

 «Οι Κύπριοι Ανάδοχοι παιδιού έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού και την ActionAid. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί σημαίνει ότι μας εμπιστεύονται. Όλη η ActionAid, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, τους λέει ευχαριστώ» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς.

Για να υποστηρίξετε το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού επισκεφτείτε το www.actionaid.gr ή τηλεφωνήστε στο 22747260.

Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου (από ταξίδι με την ActionAid στην Αιθιοπία)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ