14 κόλπα για να κάνεις πιο γρήγορα Google search

Article featured image
Article featured image

Φιλαράκια έχετε δει όλοι. Τι εσύ δεν έχεις δει; Σήκω φύγε από εδώ και ξεκίνα. Υπάρχει ο περίφημος Τζόι Τριμπιάνι που δεν φημίζεται για την ευστροφία του. Γι΄αυτό πολλές φορές όταν τα πράγματα γίνονται λιγάκι πιο περίπλοκα, ενώ οι άλλοι έχουν βρει τη λύση αυτός ακόμα κάνει διάγνωση στο πρόβλημα. Και του είπε ο Τσάντλερ Get There Faster. Δεν θα ήθελες κι εσύ για την αναζήτηση σου να είσαι πιο γρήγορος;

Ε, αυτό σκέφτηκε η Huffington Post και βρήκε 14 τρικ που θα σε βοηθήσουν να φτάνεις γρηγορότερα σε αυτό που ζητάς όταν κάνεις search στο Google και να γλιτώνεις στάδια. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι με τη μετάφραση.

1. Αν γράψεις τη λέξη define με άνω κάτω τελεία και έπειτα τη λέξη που θες να μεταφράσεις τότε στη μεταφράζει άμεσα χωρίς Google Translate. Στα ελληνικά λογικά θα γίνεται με τη λέξη όρισε ή μετέφρασε.

 

2. Αναζήτησε τη φράση σου βάζοντας τις λέξεις στη σωστή σειρά και σε εισαγωγικά.

3. Βάλε μπροστά από την αναζήτηση σου το σημάδι ~ και θα σου βγάλει πολλά σχετιζόμενα αποτελέσματα.

4. Θες μια συγκεκριμένη λέξη από το κείμενο ή το υλικό που αναζητάς; Γράψε τον τίτλο, συνταγή κτλ. βάλε το μείον και μετά την λέξη που θες.

5. Αν ψάχνεις να αγοράσεις κάτι και θες να σου βγάλει αμέσως συγκεκριμένο εύρος τιμών, τότε γράφεις το προϊόν, μετά την χαμηλότερη τιμή, βάζεις δύο τελίτσες και μετά την υψηλότερη τιμή που προτίθεσαι να δώσεις.

6. Για να βγεις άμεσα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία άρθρων σε ένα συγκεκριμένο site τότε γράφεις τη λέξη site μετά άνω κάτω τελεία (:), μετά το url της ιστοσελίδας και τέλος τη λέξη που θες. Μπορεί να είναι κατηγορία ή μπορεί και ένα όνομα, αντικείμενο ή απλώς λέξη.

7. Ψάχνεις ένα τραγούδι από το οποίο όμως γνωρίζεις ένα στίχο και όχι τον τίτλο. Και όταν το άκουσες σου ξέφυγαν κάποιες λέξεις. Ε, γράψε αυτές που είσαι σίγουρος ότι τις άκουσες και για κάθε λέξη που δεν πρόλαβες ή δεν κατάλαβες βάλε αστερίσκο.

8. Για να έχεις αποτελέσματα μόνο σε power point, επειδή προσπαθείς να κάνεις μια εργασία γράψε το θέμα σου και μετά filetype:PPT

9. Βάλε χρονομετρητή μπας και ξεκολλήσεις από τον υπολογιστή ή για να θυμηθείς να σβήσεις την τοστιέρα. Πάτα set timer for και θα σου βγάλει κουτάκια για να ορίσεις μετά από πόση ώρα θες να ακούσεις το μπιπ.

10. Είσαι άσχετος στα μαθηματικά; Βαριέσαι να πιάσεις το κομιουτεράκι ή το κινητό σου; Βάλε την πράξη σου στο Google και έχεις αμέσως αποτέλεσμα. Suck this κύριε που με κόψατε στην άλγεβρα.

11. Μπορείς να μετατρέψεις νομίσματα στην αντίστοιχη ισοτιμία, αλλά και μονάδες μέτρησης σε αυτές που απαιτεί το μετρικό σύστημα της χώρας σου. Γράφεις απλά «dolars to euros» ή «pounds to kilos» και τελείωσες.

12. Βρες οποιοδήποτε Gifάκι θες πατώντας τη λέξη που θες στο Google Images, μετά πας στα Tools και πατάς το animated.

13. Θες να βρεις μόνο τα αποτελέσματα που σε αφορούν και όχι παραπλήσια; Γράφεις πρώτα intitle: και μετά αυτό που αναζητάς. Πχ. Η Κατερίνα Στικούδη με μαγιό.

14. Κάνε το Google να κυλήσει σαν βαρέλι και τρέλανε τους όλους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ