Αλλάζει ο πρόεδρος στη ΝΕΡΙΤ ένα 24ωρο μετά την πρεμιέρα

Ένα 24ωρο μετά τον μετασχηματισμό της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, Γιώργος Προκοπάκης, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Προσωρινά θα προεδρεύει η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος Κατερίνα Ευαγγελάκου.

Κύκλοι του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής ανέφεραν ότι η απομάκρυνσή του ήταν θέμα χρόνου. Το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ με ενέργειες και χειρισμούς του είχε διαρρήξει τις σχέσεις του με επιτελικά στελέχη της εταιρείας και με αφορμή εξώδικο της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων περί διαβλητών διαγωνισμών πρόσληψης, έδωσε λαβές για καταγγελίες από την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ ότι δεν είχαν υπογραφεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι δεν τηρούνταν οι πρόνοιες της προκήρυξης διαγωνισμού που είχε θέσει η ΝΕΡΙΤ.

Έως το τέλος της εβδομάδας το Εποπτικό Συμβούλιο, ανέφεραν από τη ΝΕΡΙΤ, θα έχει αναδείξει και ορίσει τον νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο.

Στο μεταξύ, με επιχείρημα την «ανανέωση προσώπων», λέγεται ότι ο Προκόπης Δούκας αντικαταστάθηκε από την Αντριάνα Παρασκευοπούλου στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ