Προσοχή στους τσαρλατάνους του διαδικτύου

Article featured image
Article featured image

Προσοχή στους απατεώνες του διαδικτύου συστήνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με παραπλανητικό e-mail που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα και υπόσχεται ανύπαρκτες ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας με ψηλές αποδοχές.

Αυτού του είδους τα μηνύματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν ως σκοπό να πείσουν με απατηλό τρόπο, κοινώς να «ψαρέψουν», όσους αναζητούν εργασία, να αποστείλουν:


  • είτε τα προσωπικά τους στοιχεία και δεδομένα (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου - Α.Φ.Μ. κ.λπ.)

  • είτε προσωπικά τους οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ κ.λ.π)

  • είτε να ζητηθεί να προκαταβάλουν ένα ποσό προκειμένου να καταλάβουν τη δήθεν προσφερόμενη θέση εργασίας. Μάλιστα στην τελευταία περίπτωση ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς χρημάτων και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 και μέσω e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr και 11012@hellenicpolice.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ