Η τέχνη της ξυλογλυπτικής από ένα γνήσιο λαϊκό καλλιτέχνη

Article featured image
Article featured image

Η IsNotGallery ανοίγει ένα νέο κύκλο γνωριμίας του κοινού της με καλλιτέχνες οι οποίοι δημιουργούν γνήσια λαϊκή τέχνη. Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου «Δεν έχουμε συνηθίσει το κοινό μας σε τέτοιου είδους εκθέσεις, αλλά μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας μας, και μετά από δεκάδες παρουσιάσεις νέων καλλιτεχνών, οι οποίοι έφεραν ένα φρέσκο αέρα στον χώρο των τεχνών στην Κύπρο, αποφασίσαμε όπως κάνουμε την υπέρβαση και ξεκινήσουμε ένα διάλογο μεταξύ λαϊκών καλλιτεχνών και του κοινού, που μας παρακολουθεί και ακολουθεί αυτά τα 5 χρόνια. Θεωρούμε ότι οι επιλογές που κάναμε και θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, για το κοινό».

Η αρχή γίνεται με τον Βρασίδα Νεοφύτου από την Πάφο. Λαϊκός καλλιτέχνης ξεκίνησε να μαθαίνει την τέχνη της ξυλογλυπτικής από πολύ μικρή ηλικία. Στα πέντε του χρόνια ζωγράφισε τα πρώτα του σχέδια και στην ηλικία των δέκα έφτιαξε το πρώτο του δημιούργημα το οποίο ήταν ένα ξύλινο σπιτάκι. Δημιουργεί σε διάφορα είδη ξύλου, ως επί το πλείστον φιγούρες ζώων, αλλά και ανθρώπινες φιγούρες. Δάσκαλος του υπήρξε ο παππούς του αρκετά γνωστός ξυλογλύπτης στην Πάφο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα φιλοξενήσει η IsNotGallery στη Λευκωσία θα γίνουν την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 20.00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Ιουνίου. Οι ώρες λειτουργίας λόγω της καλοκαιρινής περιόδου είναι καθημερινά από τις 17.00 μέχρι τις 20.00.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ