ΜΚΟ:Μη δίνετε χρήματα σε παιδιά που επαιτούν

Article featured image
Article featured image

Να μη δίνουν χρήματα στα παιδιά που ζητιανεύουν αλλά να τους δίνουν την προσοχή τους, καλούν τους πολίτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2013, μόνο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν πάνω από 400 παιδιά να ζητιανεύουν στο δρόμο μόνα ή με συνοδεία. «Τα παιδιά αυτά εργάζονται συνεχώς από 6 έως και 12 ώρες την ημέρα για να καταφέρουν να μαζέψουν το «μεροκάματο» που τους ζητάνε οι κηδεμόνες. Όταν μάλιστα έρχονται στις εκδηλώσεις μας, κοιτάνε μονίμως το ρολόι γιατί δεν θέλουν να χάσουν χρόνο από την εργασία τους ενώ είναι πιο χαλαρά όταν έχουν ήδη βγάλει χρήματα» εξηγεί η Μόνικα Πρίφτι από την ομάδα κοινωνικής εργασίας στο δρόμο της ΜΚΟ «Άρσις».

Η οργάνωση συστήνει στους πολίτες σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιον ανήλικο στο δρόμο να ενημερώνουν υπηρεσίες που ασχολούνται με το θέμα όπως η εισαγγελία ανηλίκων, η «Άρσις» (2310227311) ή η «PRAKSIS» (2310556145).   Επίσης, όπως λέει η κ. Πρίφτι αν κάποιος θέλει να  βοηθήσει αυτά τα παιδιά, «μπορεί να προσφέρει τρόφιμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι νερό και καπέλα, γάντια, ρούχα, παιχνίδια και σχολικά, όχι όμως να δώσει χρήματα».

(Πηγή φωτογραφίας: lifo.gr)


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ