Φεστιβάλ με την αφρόκρεμα των Κύπριων μουσικών

Article featured image
Article featured image

Ένα καινούριο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, μια πλατφόρμα της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, πραγματοποιούν το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο τον Σεπτέμβριο. Το όνομα αυτού, «Cyprus Jazz & World Music Showcase Festival».

 

Ένα διήμερο με συναρπαστικές, πρωτότυπες μουσικές, από δημιουργούς της  jazz και world μουσικής σκηνής της Κύπρου.

Στο 1ο φεστιβάλ οι μουσικοί δημιουργοί της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αυθεντικές δουλειές τους σε προσκεκλημένους από το εξωτερικό αλλά και στο ευρύ κοινό, αναπτύσσοντας μεταξύ τους συνεργασίες που θα τους ενισχύουν και θα τους προσφέρουν δυνατότητες για διεθνή προβολή και προώθηση.

Όλα τα σχήματα θα παρουσιάσουν αυθεντικές και  πρωτότυπες συνθέσεις τους σε ένα ενιαίο πρόγραμμα. Το συνολικό πρόγραμμα θα καταγράφεται οπτικοακουστικά με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου αρχείου, το οποίο θα αποτελεί ένα επιπλέον μέσο προώθησης των δημιουργών της Κύπρου στο εξωτερικό.

Τη διοργάνωση θα προσκληθούν να παρακολουθήσουν ξένοι διοργανωτές φεστιβάλ, παραγωγοί, δημοσιογράφοι κ.α. με στόχο την προβολή και κυρίως την πρόσκληση Κυπρίων καλλιτεχνών σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς του εξωτερικού, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια γόνιμη διαδικασία για την ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικών των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που αναμένεται να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, συγκαταλέγονται διευθυντές μεγάλων φεστιβάλ από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Μουσικών Φεστιβάλ EFWMF, του οποίου το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ είναι μέλος, όπως επίσης και εκπρόσωποι οργανισμών με τους οποίους το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης συνεργάζεται.

Στην πρώτη διοργάνωση προσκλήθηκαν να λάβουν μέρος 9 συγκροτήματα με 40 μουσικούς, μεταξύ των οποίων Αντρέας Ροδοσθένους, Joanna’s Mood, Nebadrud Quartet, Τακούσιης-Καραπατάκης-Ξυδιάς (φώτο), Μαρίνος Νεοφύτου-Sarah Fenwick, Ειρηναίος Κουλουράς Τρίο, Symmetry Quartet, The Amalgamation Project και Tricoolore.

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 26 & 27 Σεπτεμβρίου, 20.30. Πληρ 77777745.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ