Γιατί τα McDonald's πάτωσαν στην Ελλάδα

Article featured image
Article featured image

Τους λόγους που ενώ στις περισσότερες χώρες τα πηγαίνουν περίφημα στην Ελλάδα έχουν ουσιαστικά χρεοκοπήσει προσπαθεί να αναλύσει σε άρθρο του το δημοφιλές περιοδικό Forbes.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Forbes ασχολείται με μια «αμερικανική» ήττα στην Ελλάδα, μετά από εκείνη των Starbucks.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Πάνο Μουρδουκούτα, ο βασικός λόγος για την αποτυχία των McDonald’s στην Ελλάδα είναι ο προφανής: ο ανταγωνισμός από τα τοπικά «Goody's».

Και σε άλλες χώρες η αμερικανική εταιρία φάστ φουντ, εξηγεί ο αρθρογράφος, συνάντησε ανταγωνισμό, «όχι όμως σε αυτά τα επίπεδα αφού η Goody's βασίστηκε μεν στο franchise μοντέλο των McDonald's, έδωσε όμως ένα πιο τοπικό μενού, προσφέροντας μια σειρά από μεσογειακά προϊόντα, αντί να επιμένει μόνο στα burgers και τις τηγανητές πατάτες».

«Τα υπόλοιπα έχουν γραφτεί στην ιστορία. Η McDonald's κλείνει το ένα κατάστημα στην Ελλάδα μετά το άλλο, έχοντας πλέον μόνο δύο εστιατόρια στην Αθήνα. Ακόμη και όταν η McDonald's αποφάσισε να δώσει πιο μεσογειακό στυλ στα προϊόντα της, αντιγράφοντας ουσιαστικά την Goody's, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, καταλήγει το Forbes. «Το στάνταρ μενού των McDonald's δεν μπορεί να δουλέψει σε χώρες που έχουν ισχυρή δική τους κουζίνα».


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ