7 καλλιτέχνες στο Μουσείο Τεχνών Λουκίας & Μιχαλάκη Ζαμπέλα

Article featured image
Article featured image

Το Se7en (Πρότζεκ Επτά) είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής αναζήτησης και συνεργασίας επτά Πορτογάλων φωτογράφων, που δημιούργησαν μια εικαστική πρόταση στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται ο ίδιος ο αριθμός που τους αντιπροσωπεύει ως ομάδα: το επτά.

Ταξιδεύοντας εκτενώς σ’ όλον τον κόσμο, εξερεύνησαν τις έννοιες και τη σημειολογία του αριθμού επτά, τη σημασία της φωτογραφίας γι’ αυτούς αλλά και τις οπτικές και εννοιολογικές της δυνατότητες. Από την εμπειρική αυτή έρευνα προέκυψε η ενιαία εικαστική παρουσίαση που αποτελείται από επτά φωτογραφίες του καθ’ ενός από τους επτά φωτογράφους. Παρ’ όλα αυτά αν και ενιαία η έκθεση τα έργα διαφέρουν μεταξύ τους τόσο, όσο και η πρωτογενής κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε καλλιτέχνη: η προσωπική του ταυτότητα.

Η έκθεση αυτή, ενώνει το δυναμικό 7 καλλιτεχνών, που έρχονται αντιμέτωποι αλλά ταυτόχρονα αλληλοσυμπληρώνονται σ’ ένα παιχνίδι ανακάλυψης και δημιουργίας που ταξιδεύει σε επτά διαφορετικές χώρες. Η Λευκωσία αποτελεί το δεύτερο σταθμό της περιοδείας μετά το Παρίσι  και ακολούθως τη Λα Κορούνια της Ισπανίας. Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι να παρουσιαστεί το αποτέλεσμα σε 7 διαφορετικές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Οι καλλιτέχνες

Οι φωτογράφοι του πρότζεκτ ΕΠΤΑ, Pereira Lopes, Luis Reina, Daniel Lopes, José Manuel Barbosa, Jose Rocha, João Fita και Rui Videira ζουν και εργάζονται στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Έχοντας όλοι τους αποφοιτήσει από τις πιο αναγνωρισμένες σχολές του Πόρτο, ξεκίνησαν ο καθένας την επαγγελματική τους πορεία στο χώρο της τέχνης με επίκεντρό τους τη φωτογραφία.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον Πρέσβη της Πορτογαλίας στη Κύπρο, Εξοχότατο κ. Joao Perestrello τη Δευτέρα 7 Ιουλίου στη Zmart Gallery του Μουσείου Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα (Καϊμακλί, Λευκωσία), στις 20.00. Πληρ. 22456099, www.zampelasart.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ